Page 22 - 01-02_2013_SELL_CZ

Basic HTML Version

Riccardo Lucque, který je tváří a nejznámějším
propagátorem kuchyňského robotu Kenwood
Cooking Chef, je zároveň garantem profesi-
onální kvality výrobků Kenwood a De’Longhi,
které jsou ve škole vaření v každodenním
provozu. Kuchyňské roboty a tyčové mixéry
Kenwood jsou součástí vybavení kuchyně,
takže všichni účastníci kurzů mají možnost
s nimi pracovat. Roboty Kenwood spolu
s příslušenstvím mají svou expozici v hlavní
místnosti, takže každý zájemce se může
přesvědčit o kvalitě a šíři sortimentu.
Ideálním přístrojem do školy vaření, splňu-
jícím nároky i zkušených kuchařů, je celoko-
vový robot od britské společnosti Kenwood,
jejíž tradice výroby robotů sahá až do 50. let
minulého století. Mezi hlavní výhody robotů
Kenwood patří robustní konstrukce a kovové
převody, díky nimž jsou tyto stroje téměř nezni-
čitelné. Výhodu planetárního systému míchání
oceníte, když potřebujete zpracovat minimální
množství surovin, výsledek bude stejně doko-
nalý, jako pří větším množství ingrediencí.
O bezchybné promísení a hnětení se posta-
rají kovové nástroje, které jsou konstruované
tak, aby zajistily pokaždé perfektní výsledky.
Šlehací metla má tvar balónu, který zajistí,
že se do směsi dostane dostatek vzduchu.
Šlehačka nebo sníh z vaječných bílků se
pokaždé podaří na jedničku. Lopatku ve tvaru
K potom využijete k míchání lehkých piškoto-
vých těst, krémů, nebo třeba na bramborovou
kaši. Robustní hnětací hák si zase snadno
poradí s těžkými kynutými těsty.
Účastníci kurzů i potenciální zájemci si mohou
na místě vyzkoušet i revoluční Cooking Chef,
který se po více než roce od jeho uvedení
na trh zabydlel v mnoha domácnostech
i profesionálních kuchyních. Nejvyšší model
v sortimentu kuchyňských robotů Kenwood
si získal pozornost svou výjimečnou funkcí
indukčního vaření přímo v míchací míse.
Tento způsob vaření skýtá širokou paletu
možností využití, kterou ocení nejen profesi-
onál, ale také domácí hospodyně. Indukční
vaření se vyznačuje svoji vysokou efektivitou
a přesnou regulací teploty, kterou nabízí také
Cooking Chef. S přesností na dva stupně lze
nastavit na digitálním displeji teplotu a mít
tak vaření stále pod kontrolou. To oceníte
zejména při přípravě cukrářských specialit
jako je horká čokoláda nebo žloutkové krémy
šlehané za tepla. Doslova tak získáte do své
kuchyně nového šéfkuchaře. Zatímco robot
míchá například krémy, můžete se věnovat
další přípravě pokrmů a tím ušetřit čas i další
pár rukou. Nejen cukráři ale plně využijí tohoto
robustního pomocníka, díky skutečně profe-
sionálním nástrojům, se robot Cooking Chef
stane všestranným kuchyňským nástrojem
pro každého milovníka dobrých jídel.
Ve škole vaření LABORATORIO má své
místo také kuchyňský robot ze stylové řady
kMix, který dokonale zapadá do designo-
vého prostředí. Tento kousek skvěle zapadne
do každé kuchyně a osvěží ji svými pestrými
barvami. Nenechte se ale zmást jeho hravým
vzhledem, jedná se o celokovový přístroj se
spoustou technických vychytávek. Oceníte
snadné ovládání jak při zdvihnutí hlavy robotu,
tak při výměně metel a nástavců. Přímo
ve škole vaření se můžete osobně seznámit
s modelem KMX85 s barevnými pruhy. Ten
disponuje plynulým elektronickým ovládání
rychlosti, které oceníte při každém šlehání
a míchání. Díky pozvolnému nástupu otáček
se nestane, že by ingredience z mísy vystříkly
ven a znečistili pracovní plochu. Rychlost
míchání tak máte pevně ve svých rukách.
Celkem můžete využít 8 rychlostních stupňů
a speciální rychlost pro jemné zapracování
ingrediencí – tuto speciální funkci využijete,
zejména pokud potřebujete přidat například
oříšky, rozinky a další ingredience do těsta,
Italský šéfkuchař a majitel restaurací Aromi a La Finestra v Praze Riccardo Lucque otevřel přímo v centru
hlavního města svoji školu vaření s názvem LABORATORIO, SCUOLA DI CUCINA. Díky dlouholeté úspěšné
spolupráci se značkami De´Longhi a Kenwood, zastupovanými společností De’Longhi Praga, se nyní
ve škole vaření mohou hosté a účastníci kurzů seznámit s produkty obou značek naživo.
Spotřebiče De’Longhi a Kenwood
součástí profesionální školy vaření