Trendem současnosti jsou biopotraviny. Rozšiřuje se jejich nabídka
nejen na farmářských trzích, ale také v běžných samoobsluhách
a za tyto potraviny jsme ochotní zaplatit nemalé sumy.Avšak zatímco
se stále více zaměřujeme na kvalitu potravin (původ, metody pěstování,
způsob přepravy nebo samotné vlastnosti), jejich následnému uchovává-
ní takovou pozornost nevěnujeme. Jakmile si koupíme kvalitní produkt,
nepřemýšlíme nad tím, jak jej správně skladovat, abychom jej udrželi co
nejdéle čerstvý, a po krátké době jej vyhazujeme.To způsobuje obrov-
ské plýtvání jídlem. Každý rok je jen v Evropě vyhozeno 89 milionů tun
potravin, to je zhruba 179 kg na osobu. Proto je velmi důležité nákupy
naplánovat a pečlivěji přemýšlet, jak potraviny správně skladovat.
Proč právě aktivní kyslík?
Technologie Active Oxygen využívá ozón, tříatomovou molekulu kyslíku
O3 běžně přítomnou v přírodě, která ve správném množství přirozeně
přispívá k čistotě vody a vzduchu. Nežádoucí bakterie a mikroorganismy
obsahují všechny potraviny zcela přirozeně. Důležité je zastavit jejich ší-
ření. Bakteriologické testy společnosti Sereco Biotest ukázaly, že aktivní
kyslík snižuje šíření bakterií v chladničkách až o 90 % a výskyt nežádou-
cích pachů až o 70 %.To znamená, že čerstvost a kvalita potravin (včetně
chutě, vůně, tvaru a nutričních vlastností) jsou zachovány po delší dobu.
Co přináší Active oxygen:
- zpomaluje proces zrání ovoce a zeleniny a zabraňuje šíření bakterií
v masu, rybách a mléčných výrobcích
- barva a vzhled čerstvých potravin zůstávají nezměněné až 9 dní
- ovoce a zelenina se nescvrkávají – jejich chuť, vůně a konzistence
jsou zachovány
- maso, ryby a mléčné výrobky jsou i více než po jednom týdnu
čerstvé jako v den nákupu
Jak Active oxygen v chladničkách funguje?
Technologie Active Oxygen napodobuje způsob, jakým je v přírodě
vytvářen čerstvý vzduch, a to sérií drobných elektrických výbojů, které
spouští chemickou reakci mezi třemi atomy kyslíku a vytváří molekuly
ozónu. Proto je i v chladničce jemně cítit vůně, s jakou se setkáváme po
bouřce. Použití technologie Active Oxygen je uživatelsky velmi jedno-
duché: dle potřeby je možno ji zapnout a vypnout tlačítkem na displeji
nebo na ovládacím panelu chladničky.V zapnutém režimu se částice ak-
tivního kyslíku uvolňují automaticky každou půlhodinu po dobu 4 minut.
Chladnička si sama určí, kolik aktivního kyslíku je potřeba.Active Oxy-
gen nespotřebovává žádnou přidanou energii a je zcela bezúdržbový.
Chladničky s technologií Active oxygen
V nabídce značky hotpoint je několik ventilovaných chladniček s tech-
nologií Active Oxygen, které disponují dalšími praktickými funkcemi.
Speciální systém ventilace A.I.R. zaručuje perfektní cirkulaci vzduchu,
rovnoměrné rozložení teploty a optimální stupeň vlhkosti uvnitř lednice.
Přestože jsou dvířka často a bez omezení otevírána, optimální teplota
se rychle obnoví. Efekt technologie Active Oxygen je podpořen také tzv.
hygiene Control – vrstvou iontů stříbra na vnitřních stěnách chladniček,
které působí proti bakteriím a plísním a také přispívají ke kvalitnímu
a bezpečnému uchovávání potravin.Vybírat můžete z chladniček
v provedení nerez nebo bílá s výškou 187 cm a celkovým čistým obje-
mem až 302 litrů. čisté linie a propracovaný design, prvotřídní techno-
logie, to vše s vysokým výkonem a nízkou spotřebou v energetické
třídě až A++, najdete v chladničkách značky hotpoint.
www.hotpoint.cz
www.facebook.com/hotpoint.cz.sk
A mi ötleteink. Az ön otthona.
A mi ötleteink. Az Ön otthona.