SELL: 06 / 2020

Teplo,prouděnívzduchuačas…Odvěkétechnologiesednesvyvinu - ly ve prospěch snadného,rychlého a pohodlného zpracování,které zvládnekdokoliv. SušičkapotravinYdenCI IRD5dotáhlapro- ces automatizace sušení tak daleko, že kromě vložení su- rovin na pět prostorných sít uvnitř sušičky nemusí uživatel o sušení vědět prakticky vůbec nic. Tato revoluční sušička disponuje plně automatickým programem, který na základě kon - tinuálního snímání zbytkové vlhkosti sušených surovin prostřed - nictvím vlhkostního čidla automaticky nastavuje vhodnou teplotu i čas sušení. Klíčovou vlastností sušičky je však využití nejefektiv - nější metody sušení prostřednictvím infračerveného záření. Přirozené infravlny, které po tisíciletí sušívaly potraviny „volně ložené“ na slunci, nyní odvádí skvělou práci v rámci řízeného procesu dehydratace v domácím prostředí. Proudění vzduchu a odvod vlhkosti zajišťuje tichý ventilátor. Na sušené potraviny nepadá prach (sušička má filtr), nekontaminuje je sedavý hmyz a nedegraduje intenzivní ultrafialové záření. Sušení pomocí infravlnění dosahuje v porovnání s oby- čejným horkovzdušným sušením výrazně vyšší kvality finálních produktů. Díky skutečnosti, že infravlny pronikají hluboko do potravin, dochází k odstranění vlhkosti „zevnitř ven“. Proces je rychlejší, a v surovinách se proto nerozběhnou žádné degradační procesy, které při dlouhodobém sušení vzdu - chem negativně ovlivňují výsledný produkt. Laboratorní měře - ní potvrdila, že potraviny vysušené infračerveným zářením si uchovávají významně vyšší množství nutri - entů a výrazných sen - zorických vlastností, jako jsou chuť, vůně i barva. Sušičku lze po - užít také v klasickém teplovzdušném režimu pro bylinky, listy, květy a jiné jemné suroviny. Infrasušení přináší také ekonomické výhody v podobě úspory energie. Jak v průběhu sušení, tak při následném skladování bez nutnosti energeticky náročného kontinuální mražení či chlazení. Výhodou sušení potravin je také úspora místa, nízká hmotnost, a tím snadná mobilita, koncentrovanost a možnost okamžitého použití jak v přípravě pokrmů, tak na cestách. Infrasušička CI IR D5 je novodobým centrem kuchyně v podobě plně automatického pomocníka pro geniálně snadné zpracování vlastní úrody či výhodných sezonních nákupů ovoce a zeleni - ny od farmářů, vlastního sběru hub, bylin či přípravu sušeného masa. Sušit lze skutečně téměř cokoli. Od sladkých křížal přes slané krekry, polévkové koření či jiné suroviny na vaření až po jakékoliv mixy surovin, které lze v podobě litých plátů či „kůží“ dlouhodobě uskladnit a využívat kdykoli v průběhu roku. B2B: www.traminal.cz B2C: www.atranet.cz Slunce v kuchyni Sušení patří k nejstarším, nejdostupnějším, nejspolehlivějším a nejšetrnějším metodám uchování potravin úplnou deaktivací rozkladných procesů, které bez vody neprobíhají.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTIzMjY=