SELL: 02 / 2021

Japonská značka chce i v Česku navázat na velké úspěchy na západních trzích, kde patří mezi lídry v segmentu domácích pekáren chleba. Pomoci jí k tomu mají nové modely s jedinečnými funkcemi zajišťujícími ty nejlepší výsledky.Vedle pekáren přichází Panasonic také s novými epilátory a lépe vybavenými ústními sprchami, o něž na trhu v posledních letech strmě roste zájem. Žhavé novinky Panasonic Nová generace pekáren chleba, epilátorů i ústních sprch již k objednání Pekárny chleba Na technologiích záleží Loňský rok přinesl v důsledku protiepidemických opatření nebývale vysoký zájem o domácí pekárny chleba. Lidé jedli výrazně méně venku, častěji sami vařili a v některých obdobích roku zůstávali po většinu dne ve své domácnosti. To vše způsobilo zvýšené pro- deje pekáren. Panasonic chce svým zákazníkům nabídnout ty technologicky nejvyspělejší výrobky a možnost jednodu- ché přípravy (nejen) chutného chleba, a tak uvádí na trh novou generaci svých pekáren. Všechny používají dvojitý teplotní senzor, který měří tep- lotu jak v samotné pekárně, tak v místnosti. Díky tomu mohou zařízení optimalizovat celý proces přípravy těsta i pečení, aby bylo dosaženo vždy stejného, přesněji řečeno stejně skvělého výsledku. U nejvyššího modelu pak najdeme také plně automa- tizovaný dávkovač droždí, který se aktivuje v ten nejvhodnější moment, aby těsto správně nakynulo.Větší počet pekáren z nabídky disponuje dávkovačem přídavných surovin, jako jsou rozinky, oříšky či semínka. Dávkování je opět přesně načasová- no a pekárna zajistí, aby byly ingredience řádně zapracovány do těsta a rovnoměrně rozloženy. Pokud si chce někdo maximálně usnadnit práci, může pochopitel- ně s pekárnami používat připravené chlebové směsi pro- dávané v supermarketech. V takovém případě stačí přidat jen vodu, stisknout tlačítko a už za 2,5 hodiny si vychutnávat vynikající domácí pečivo. Přednastavené programy a manuální nastavení U nových pekáren Panasonic najdete až 32 programů. Příprava nejen chleba, ale i briošek a různých druhů těst je opravdu hračkou. Díky automatizaci, kterou pekárny poskytují, si uživatel usnadní také pečení dortů, pizzy nebo džemů.Všechny prezentované pekárny ale nově umožňují i plně manuální na- stavení pro hnětení těsta na koláče, dorty, chléb či fermentaci.Výhodou použití pekárny ke zpracování těsta je nejen méně práce, ale také čistější kuchyň. Místo přípravy kuchyňského robotu k činnosti, či dokonce hnětení těsta v ruce se o vše postará pekárna včetně zajiš- tění správné teploty pro kynutí. Nehledě na to, že při celém procesu nevzniká v kuchyni tolik nepořádku, který musí posléze uživatelé uklízet. Jde to i bez lepku Domácí pekárny chleba jsou také velmi populární mezi celiaky s intolerancí vůči lepku. I nové pekárny Panasonic umožňují zpracování těsta pro bezlepkový chléb, koláče nebo těstoviny. Novinkou je potom možnost přípravy bezlepkového těsta na pizzu. Pro všechna zmíněná těsta obsahují pekárny přednasta- vené programy. Horizontální design Zásadní novinkou je u těchto pekáren také přechod k horizon- tální koncepci – to znamená, že se dvířka pekárny otevírají na delší straně produktu. Jednoznačnou výhodou je více prostoru na kuchyňské lince před samotnou pekárnou. Instalovat mohou uživatelé tedy pekárnu ke zdi, aniž by vystupovala příliš do prostoru a zabírala zbytečně užitečné místo v přední části pracovní plochy. www.panasonic.cz

RkJQdWJsaXNoZXIy MTIzMjY=