SELL: 05 / 2024

64 64 • Sell • 5/2024 První specializovaná elektrická pizza trouba Sage Pizzaiolo vyvolala v době uvedení mezi nadšenci do gastronomie a milovníky pizzy nadšení. Distributor značky, firma FAST ČR, potvrdil naší redakci, že trouba samozřejmě není žádným hitem, nicméně se prodává poměrně stabilně a zájem o ni je. Cílová skupina takového výrobku je poměrně úzká – předpokládá se, že jde o někoho, kdo má vaření jako hobby, holduje italské kuchyni, chce experimentovat s přípravou těsta, jeho fermentací a tak dále. Pořizovat za 20 tisíc korun troubu, abychom do ní dali mraženou pizzu, je pochopitelně nesmysl. A ani těsto z běžných supermarketů není nejvhodnější volbou, protože nemá takové vlastnosti, aby benefity trouby v podobě vysoké teploty a pizza kamene uživatel skutečně využil. Elektrické pizza trouby ťukají na dveře. Mají šanci v Česku uspět? Když jsme letos na jaře navštívili chicagský veletrh The Inspired Home Show, jedním z viditelných trendů byl vstup mnoha značek působících na americkém trhu do velmi specifického segmentu specializovaných trub na pizzu. Tyto volně stojící modely s rozměry větší mikrovlnky nenabízí pouze pizza kámen či lopatku, ale především schopnost dosáhnout cca 400 °C. Tedy teploty, která je pro přípravu pravé italské pizzy klíčová. Na první vlaštovku uvedenou na český trh již v roce 2021, troubu Sage Pizzaiolo, nyní navazují Cuisinart, Ninja či Severin „launch“ zvažují i další firmy. Je na českém trhu dostatečný potenciál pro masovější nástup takto specifického zařízení? První elektrickou pizza troubu s maximální teplotou pečení 400 °C uvedla na trh v roce 2021 značka Sage. Jedná se o model Pizzaiolo SPZ820.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTIzMjY=