SELL: 08 / 2024

56SKUPINA VÝROBKŮ • VESTAVNÉ TROUBY Trouba značky AEG spadající do nižší střední cenové třídy má tradiční ovládání se dvěma zásuvnými otočnými voliči, které doplňuje displej a tlačítka pro nastavení minutky. Jedná se o model s funkcí přídavné páry, nazývané u AEG jako SteamBake. Systém tvorby páry je řešen nejjednodušším způsobem prostřednictvím vlisu na dně pečicího prostoru, kam se nalije voda. Následně stiskne uživatel tlačítko v pravé části čelního panelu, aby funkci aktivoval. Díky rovnoměrné distribuci horkého vzduchu umožňuje trouba péct na 3 úrovních najednou. Trouba nenabízí žádný speciální program pro čištění pečicího prostoru. Vnitřní úprava je v snadno čistitelném smaltu. AEG série 6000 BEB351111B • Multifunkční trouba s připařováním • 72 l • Pára – vlis na dně • Pečení až na 3 úrovních • Hladký smalt Novinka uvedená v posledních měsících na trh staví na systému Amica BakingPro, který zajišťuje jednak rovnoměrnější pečení a současně rychlý předehřev (150 °C do 4 minut). Trouba dále disponuje 19 přednastavenými programy pečení, 12 pečicími funkcemi včetně horkého vzduchu, teleskopickými výsuvy a dvířky se 3 skly. Skla lze snadno vyjmout bez použití jakéhokoliv nářadí. Všimněte si také nadstandardního vnitřního objemu a celočerného provedení bez jakýchkoliv fyzických ovládacích prvků. Amica u tohoto modelu zvolila kompletně senzorické ovládání, což usnadňuje údržbu čelní strany trouby. Na výběr jsou vedle standardních funkcí také přednastavené programy. • Multifunkční trouba s přídavnou párou • 77 l • Pára – vlis na dně • Dotykový ovládací panel • Katalytické desky 56 • Sell • 8/2024 Amica TXH 212 CRB Dostupnost: novinka již v prodeji Dostupnost: v prodeji Trouby jsou zase chytřejší. Rozšiřuje se vyšší teplota nad 300 °C V kategorii vestavných trub neprobíhá z roku na rok žádná revoluce měnící pravidla hry. Přesto je vidět, jak se trh postupně posouvá směrem k chytrým senzorům, konektivitě a páře. Současně se začíná projevovat fenomén „pizza“. Vedle samostatných specializovaných pizza trub se i v segmentu vestaveb objevují častěji modely s extra vysokou teplotou a příslušenstvím na přípravu pizzy. Pravá italská pizza se připravuje v pecích, kde je teplota vysoko přes 500 °C. Právě to spolu kameninovým povrchem hraje zásadní roli v tom, aby byl výsledek na talíři dokonalý. Přestože domácí pizza trouby tak vysokých teplot nedosahují, posun nad 300 °C a použití pizza kamene umožňuje připravit pizzu na úrovni restaurace. Aktuálně převzala pozici rekordmana firma Gorenje, která uvedla na trh nové modely trub s teplotou 350 °C. V prodeji jsou také modely pod značkou Hisense a funkce bude dostupná také u prémiové značky ASKO. Nově s vylepšeným pizza programem přijde na trh značka Whirlpool u svých chystaných modelů. Teplota bude 310 °C, což platí také pro značku Beko. A nadále dodává na trh své modely Teka, která s 340 °C dlouho držela rekord v maximální teplotě. Nové modely Candy a Haier nabízejí v programu na pizzu 300 °C. Z dalších trendů je viditelné rozšiřování barevných displejů a s nimi spojených pokročilých funkcí, jako jsou kompletní představené recepty a různé chytré funkce. Týká se to hlavně vyšší kategorie trub, kde pak nejsou výjimkou ani senzory a plně automatické řízení přípravy.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTIzMjY=