Nové produkty

zpět
Komerční sdělení
06.06.2023

Neutuchající boj firmy Dyson s neviditelným znečištěním našich domácností

Neutuchající boj firmy Dyson s neviditelným znečištěním našich domácností

Ne všechny filtry, čističky vzduchu nebo vysavače jsou stejné. Zaleží, jak jsou navrženy, konstruovány a především utěsněny. Filtrace přitom nezávisí jen na dobrém filtru. Všechny součásti přístroje musejí spolupracovat v dokonalé harmonii – jen tak vychází ze zařízení opravdu čistý vzduch. Současná generace čističek vzduchu i vysavačů Dyson přitom staví na téměř 30 letech zkušeností a kontinuálního vývoje.

Vzduch, který dýcháme, nebyl nikdy tak v centru pozornosti, jako nyní v době po pandemii koronaviru. Lidé po celém světě včetně Česka hledají způsob, jak dosáhnout ve své domácnosti vyšší čistoty – součástí toho je také snaha snížit prašnost v bytě a eliminovat co největší množství alergenů a zdraví škodlivých látek, které dýcháme.

Neviditelné znečištění

Uvnitř našich domácností, ale i pracovišť, škol a dalších veřejných míst najdeme miliony neviditelných znečišťujících látek. Pyl, zvířecí srst, vlasy, prach, roztoči, bakterie a viry tvoří jen pár příkladů těchto částic. Mohou být šířeny přímo uvnitř budov, jako prach a vlasy, nebo se mohou do interiéru dostávat zvenčí, když se otevírají a zavírají okna a dveře. Stejně tak můžeme rozdělit znečišťující plyny na vnitřní a venkovní. Od NO2, pocházejícího hlavně z dopravy a spalování hmotných paliv přes látky uvolňující se z běžného vybavení interiérů, až po těkavé organické látky (VOC) z čisticích prostředků či různé drogerie.

Eliminace znečištění nejen pomocí HEPA filtru

HEPA je typ vzduchového filtru, jehož jediným úkolem je zachytávat znečisťující částice přítomné ve vzduchu. Vnitřní část HEPA filtru je obvykle vyrobena z materiálu PTFE nebo skleněných vláken. V závislosti na velikosti částic jsou zachytávány HEPA filtrem jedním ze tří způsobů: impakcí, intercepcí nebo difuzí.

Dyson používá ve svých přístrojích, včetně čističek vzduchu, HEPA filtry s vlákny s borosilikátového skla, které jsou těsně poskládané do harmoniky. Ale to není vše. Inženýři společnosti Dyson nově definovali filtraci vzduchu tak, aby odpovídala všem problémům se znečištěním interiéru. Nikoliv jen některým. Vedle filtrační vrstvy HEPA používají čističky vzduchu Dyson ještě uhlíkový filtr pohlcující plynné znečištění. Vrstva aktivního uhlí, upravená takzvanou Tris impregnací, zachycuje plynné molekuly včetně těkavých organických látek a plynů, jako je NO2. U vyšších modelů čističek vzduchu Dyson je potom i třetí vrstva se selektivní katalytickou oxidací (SCO), která nepřetržitě rozkládá formaldehyd na molekulární úrovni.

Utěsnění je klíčové

Aby bylo zajištěno, že veškerý vzduch vystupující z čističek vzduchu prošel filtrem, který zachytí až 99,95 % znečišťujících škodlivých látek o velikosti pouhé 0,1 mikrometru, vyvinuli inženýři společnosti Dyson pro své čističky a vysavače zcela uzavřený filtrační systém. Upozorňují totiž na to, že opravdu nejde pouze o kvalitu filtru, nýbrž i to, kudy vzduch proudí. A pokud není celý přístroj dokonale utěsněn, nečistoty se mohou kvůli takové netěsnosti dostávat zpět do místnosti. Dyson proto vyvinul dokonce vlastní test filtrace svých zařízení, aby mohl jejich fungování relevantně posoudit.

Doporučte svým zákazníkům čističky a vysavače společnosti Dyson. Můžete si být jisti, že se jedná o zařízení, která jednak používají ty nejvyspělejší filtrační systémy a jednak z nich neunikají nečistoty kvůli konstrukčním nedostatkům zpátky do interiéru.

Autorizovaní prodejci Dyson: Alza, Datart, Mall, Electroworld, Robotworld, Onlineshop

www.solight.cz