Nové produkty

zpět
Komerční sdělení
21.03.2022

Lidé řeší poslední desetiletí čistotu chemickými prostředky. Laurastar je vrací k přirozeným a osvědčeným metodám

Lidé řeší poslední desetiletí čistotu chemickými prostředky. Laurastar je vrací k přirozeným a osvědčeným metodám

Hygiena není otázkou moderního věku. Lidé se jí zabývali už v dávné minulosti a využívali celou řadu účinných postupů, na které se v posledních desetiletích tak trochu zapomnělo. Důvodem je příchod chemických prostředků, které jsou sice mnohdy účinné, ale mají také negativní dopady na naše zdraví. Švýcarská firma Laurastar se nevěnuje pouze žehlení a navracení původního vzhledu látek. Všechny její výrobky mají mimořádný hygienický účinek, protože používají takzvanou suchou jemnou páru (DMS).

Hygiena pomocí agresivní chemie?

Možná vás to překvapí, ale podle nedávné studie, provedené krátce před příchodem pandemie koronaviru, si v některých zemích světa myjí lidé ruce po použití toalety jen ve 23 % případů. Covid situaci nepochybně změnil, protože spousta z nás je nyní obezřetnější a věnuje se hygieně důkladněji. A to nejen kvůli sobě, ale i kvůli lidem v okolí. Na druhou stranu se používá v domácnostech mnohem větší množství různých chemických prostředků, které likvidují bakterie, viry, roztoče a další mikroorganismy, jenže obsahují spoustu rizikových látek. Špínu a mikroby tak nahrazujeme už celá desetiletí čisticími přípravky, jejichž sloučeniny se hromadí v našich domácnostech, a nadále je používáme.

Na 100 tisíc látek je schváleno k prodeji na trhu navzdory tomu, že známe dopady na lidské zdraví jen asi u třetiny z nich. Mezi nejčastější patří amoniak, syntetické povrchově aktivní látky, ftaláty, těkavé organické sloučeniny, terpeny či chlór. Některé vyvolávají alergické reakce, podráždění kůže, respirační problémy a některé jsou dokonce vysoce toxické. V mnoha případech je lze přitom nahradit přirozenou silou přehřáté páry, která má jak čisticí, tak hygienický účinek. A právě taková je suchá jemná pára firmy Laurastar.

Odvrácená strana praní při nižších teplotách

Fenoménem zejména posledních dvou dekád je snížení prací teploty na 30 °C nebo méně. Výrobci praček se zaměřují výhradně na přínos tohoto trendu, kterým je snížení spotřeby energie a možnost prát světlé a barevné dohromady. Už ovšem nedodávají, že při této teplotě zůstávají v prádle i samotné pračce mikroorganismy, dokonce zde pro ně vzniká ideální prostředí k množení. Renomovaný imunolog a mikrobiolog Charles Gerba z University of Arizona během svého výzkumu detekce patogenů se přímo zaměřil na pračky a zjistil, že právě tyto spotřebiče mohou nabízet perfektní podmínky pro rozličné mikroorganismy. Konkrétně během svého výzkumu potvrdil, že 60 % praček obsahuje koliformní bakterie a kolem 10 % z nich obsahuje E. coli. Prokázal, že bakterie nejsou eliminovány, pokud je teplota vody příliš nízká, a co víc, mohou dokonce kontaminovat oblečení v následujících praních tím, že zůstanou v bubnu pračky.

Zde se opět hlásí o slovo suchá jemná pára společnosti Laurastar, která s 99,9% účinností likviduje všechny bakterie, viry, roztoče, plísně a další.

Kabáty, polštáře a postele jsou živnou půdou roztočů

Roztoči jsou drobní živočichové z řádu pavoukovců. Ano, čtete správně, jedná se o příbuzné pavouků, a přestože mohou některé druhy roztočů dosahovat až 2 cm, většina má velikost mezi 100 až 560 mikrony. Nejsou tedy pouhým okem viditelní. Nejčastěji se nacházejí v textilu, lůžkovinách, čalounění, kobercích či postelích, kde se živí převážně mikroskopickými zbytky naší kůže. Roztoči představují nemalý problém, protože oni samotní i jejich výměšky jsou významnými alergeny. Běžný textil pereme a žehlíme, takže ho roztočů můžeme poměrně účinně zbavit, ale saka, kabáty či právě matrace, pokrývky, polštáře nebo čalounění čistíme méně často nebo skoro vůbec. Tyto předměty jsou pro roztoče dokonalým útočištěm, čemuž lze velmi jednoduše zabránit suchou jemnou párou společnosti Laurastar. Její účinnost je v jejich případě dokonce 100%.

Jak funguje technologie suché jemné páry alias DMS?

1. fáze

DMS není pouhou vodou přeměněnou na páru. Jde o takzvanou přehřátou páru. Inženýři Laurastar vyvinuli bojler, který umožňuje páře dosáhnout mnohem vyšší teploty, než je standardní. Objem vody uvnitř bojleru zůstává konstantní a molekuly páry se při zahřívání pohybují stále rychleji, čímž stoupá teplota vysoko nad 100 °C, a to až na 160 °C. Pára přeměněná na plyn tak akumuluje tepelnou energii. Navíc zde probíhá destilační proces, který umožňuje, aby voda z bojleru unikla v dokonale čistém stavu.

2. fáze

Suchá jemná pára má uvnitř výrobků Laurastar přesně určenou cestu. Vše je pečlivě navrženo, aby bylo zajištěno, že si pára zachová svou původní sílu, maximum energie, teplotu a vysokou rychlost, které jsou vysoko nad průměrem konkurenčních řešení na trhu. Při aktivaci zařízení je pára vytlačena z bojleru neuvěřitelnou rychlostí a dává molekulám vody přeměněným na plyn výjimečnou energii. Těsně před výstupem se znovu zahřeje a vysuší v žehličce. Parní výstup dosahuje rychlosti až 129 km/h. V hygienických napařovačích Laurastar se DMS uvolňuje ihned po svém vzniku, takže její původní síla a další parametry zůstávají zachovány.

3. fáze

Síla páry DMS pochází z těchto molekul vody přeměněných na plyn, které pronikají hluboko do nitra textilních vláken. Obnovuje se jejich původní tvar a s účinností 99,9 % jsou likvidovány veškeré mikroorganismy. DMS je přírodní, spolehlivé a bezchemické řešení pro dezinfekci, vyhlazování a žehlení. V případě předmětů se suchá jemná pára snáze dostává do všech záhybů a kopíruje tvar dané věci, čímž je zajištěna úplná dezinfekce.

Suchou jemnou páru DMS používají všechny výrobky Laurastar od žehlicích systémů až po napařovače IGGI a IZZI.

 www.laurastar.cz