Nové produkty

zpět
Komerční sdělení
21.11.2022

Unikátní japonské řešení (nejen) na cesty: Panasonic MultiShape holí, zastřihuje i čistí zuby

Unikátní japonské řešení (nejen) na cesty: Panasonic MultiShape holí, zastřihuje i čistí zuby

Víceúčelové zastřihovače alias multi grooming sady se staly v posledních letech velmi populárními s tím, jak výrazně vzrostl počet mužů pečujících o své vousy i další části těla. Zákazníkům u nich ovšem často chybí některé funkce, jako je například plnohodnotná holicí hlava bez kompromisů. Výrobky jsou také nedostatečně kompaktní a nejsou vhodné na cesty. Vše zmíněné řeší novinka značky Panasonic nazvaná MultiShape, s níž se nejen oholíte či zastřihnete své strniště, ale dokonce vyčistíte zuby.

Panasonic přichází na trh s výrobkem, který nemá prakticky konkurenci. A to nejen díky přítomné hlavici zubního kartáčku, který ho činí skutečně jedinečným. Už samotný kompaktní a štíhlý design těla přístroje, jeho modulární koncepce a vysoce kvalitní příslušenství činí MultiShape opravdu atraktivní novinkou.

Modulární design

MultiShape přichází v netradičním designu ve tvaru úzkého válce, který padne do ruky a současně dokonale zapadne do kufry nebo toaletní taštičky při cestování. Výměnné hlavice lze snadno nasadit i odpojit, přičemž dokonale sednou na přístroj, jako kdyby byly jeho součástí. Příslušenství lze dokoupit podle osobních preferencí a potřeb, aniž by uživatel zbytečně platil za množství modulů, které nevyužije.

Japonská technologie pro nejkvalitnější střih

Zastřihovací a holicí hlavice používají ostří vyráběná japonskou technologií. Samozřejmě jsou vždy vyvinuta s ohledem na typ holicí nebo zastřihovací hlavy a část těla, na kterou jsou určena. Není proto divu, že se Panasonic pyšní pozicí jedničky mezi profesionálními holiči na mnoha trzích včetně Německa, Francie a Itálie.

Zastřihování

Hlavice určené k zastřihování vyvinul Panasonic hned dvě. Širší ER-CTW1 je určena pro tělo, vlasy i vousy, přičemž je dodávána hned se čtyřmi nástavci nabízejícími celkem 58 délek střihu – na tělo (1,5mm střih) a na vlasy a vousy (1–10 mm, 11–20 mm, 21–30 mm). Užší hlava ER-CTN1 se dvěma nástavci (1–10 mm a 11–20 mm) cílí na zastřihování vlasů a vousů. Celkem umožňuje 39 nastavení výšky střihu.

Obě hlavice používají čepele z japonské oceli, jsou vodotěsné, takže je lze opláchnout pod tekoucí vodou, a mají velmi praktické ovládání střihu pomocí otočného kroužku, na kterém jsou i jednotlivé délky uvedeny. Systém je elegantnější a spolehlivější než různá posuvná řešení a podobně. Na českém trhu bude dostupná verze zastřihovače zatím pouze s užším zastřihovačem ER-CTN1.

Holení

Když si uživatel pořídí víceúčelový zastřihovač, může k němu dostat i hlavu pro klasické pánské holení. Většinou jde ale o určitý kompromis – provedení odpovídá spíše nouzovému řešení pro oholení než plnohodnotnému strojku. Panasonic dodává ke svému MultiShape holicí hlavu ER CSF1, která obsahuje 3 nezávislé plovoucí čepele z japonské oceli usazené v úhlu 30°, aby si poradily i s těmi nejtvrdšími vousy, ale současně zajistily dokonale hladké oholení. Jsou to stejné čepele, kterými jsou vybaveny všechny 3břité holicí strojky v portfoliu Panasonic. Samozřejmostí je možnost použití nasucho i namokro. Dodáván je také ochranný kryt.

Zastřihování chloupků v nose, uších a obočí

S další praktickou a kompaktní hlavou velmi rychle zbavíte chloupků svůj nos a uši, případně pohodlně zastřihnete obočí. Nabízí nebývalou účinnost, protože pracuje s dvojitou čepelí. Nedochází k žádnému nepříjemnému tahání a zastřihuje dokonce delší chloupky. Funkce nasávání zajišťuje, aby vše zůstávalo v integrované komoře. A čištění? Stačí strojek zapnout a pustit na hlavici tekoucí vodu. Uvnitř vznikne miniaturní vodní vír, který veškeré nečistoty v okamžiku odstraní.

Čištění zubů

Velkou pozornost přitahuje u sady MultiShape zubní kartáček, protože díky němu se na trhu zcela vymyká. Kartáček využívající sonické vibrace velmi účinně čistí zuby i parodontální kapsy bez zbytečného dráždění dásní. Vhodný je tedy také pro citlivější uživatele. Jim je určena extra jemná hlava kartáčku. Ostatním je doporučena ta s označením Multi-fit. Při koupi tohoto příslušenství jsou součástí balení oba typy kartáčků včetně ochranných krytek. Výhodou celého řešení je, že se jedná o stejný systém, jaký používají elektrické kartáčky Panasonic. Uživatel tak může doma používat samostatný kartáček Panasonic a při cestování využít MultiShape, přičemž stejné kartáčkové hlavy využije u obou zařízení. Pro MultiShape jsou samozřejmě v nabídce hlavy v odpovídajícím designu a barevném provedení. V prodeji budou vždy v sadě po čtyřech kusech.

Li-Ion, nebo Ni-Mh?

Na trhu budou dostupné startovací kity v několika variantách. Najdete v nich vždy tělo přístroje a jednu ze dvou zastřihovacích hlavic. Model ER-CKL2 obsahuje vysoce kvalitní Li-Ion akumulátor, který po hodinovém dobíjení poskytne až 90 minut provozu (v závislosti na použité hlavici). Ani během delší cesty ho nebude potřeba dobíjet. Výhodou tohoto modelu je také možnost rychlého 3minutového dobití pro 5 minut provozu a protiskluzový povrch.

Cenově dostupnější je varianta ER-CKN1 a ER-CKN2 s akumulátorem typu NiMH, která se dobije také za hodinu, ale v provozu pak vydrží kratší dobu, konkrétně to je až 50 minut (v závislosti na použité hlavici). Tělo má jednodušší provedení bez protiskluzového povrchu. K oběma modelům je dodáván cestovní váček.

Další nástavce ve vývoji

Panasonic pracuje na vývoji dalších hlavic a modulů, které dále rozšíří funkce zastřihovačů MultiShape. Firma chce postupně vytvořit celý jedinečný ekosystém, v němž si uživatel zakoupí jeden přístroj a následně si vybere z velkého množství příslušenství. Už nyní dokáže jedno zařízení zastoupit několik samostatných přístrojů. S příchodem dalších hlavic bude tato konkurenční výhoda ještě výraznější.

www.panasonic.cz