Nové produkty

zpět
Komerční sdělení
18.10.2023

Cuisinart se představuje českým zákazníkům. Jeho tváří se v Česku stal šéfkuchař Marek Fichtner

Cuisinart se představuje českým zákazníkům. Jeho tváří se v Česku stal šéfkuchař Marek Fichtner

Americká legenda působící v segmentu prémiových kuchyňských spotřebičů vstoupila na český trh v závěru loňského roku prostřednictvím společnosti BaSys CS. Značka vyvíjí a vyrábí své spotřebiče s ohledem na jejich vysokou kvalitu, nadstandardní výkon a mimořádné dílenské zpracování. I proto se rozhodl stát se její tváří v jejjí právě psuštěné digitální kampani známý šéfkuchař Marek Fichtner, který působí jako executive chef v úspěšné pražské restauraci Červený Jelen. Většina lidí ho ale bude znát především jako porotce z prvních dvou řad pořadu MasterChef.

A právě v restauraci Červený Jelen probíhalo v létě i natáčení jak prezentačního videa magazínu SELL, v němž Marek Fichtner prezentuje některé hvězdy produktového portfolia Cuisinart, tak dalších výstupů, s nimiž bude BaSys CS v příštích měsících pracovat v digitální komunikaci. Cíl je jasný. Představit americkou značku českým spotřebitelům a ukázat její silné stránky.

Spojení Marka Fichtnera a značky Cuisinart není přitom vůbec náhodné. Cuisinart dlouhé roky spolupracoval se slavným francouzským šéfkuchařem Paulem Bocusem a jeho sítí kulinářských institutů po celém světě. A samozřejmě i mistrovstvím světa kuchařů Bocuse d’Or, kde aktuálně Fichtner působí jako jeho čestný prezident. Základem nové spolupráce je tak odkaz Paula Bocuse a jeho dlouholetého vztahu se značkou Cuisinart.

Marek Fichtner recenzuje a vaří na spotřebičích Cuisinart

Česká tvář značky před natáčením a focením spotřebiče několik týdnů testovala a seznamovala se s jejich schopnostmi, funkcemi a výkonem. Natáčení videa, reelů i veškeré focení probíhalo za plného provozu v kuchyni restaurace Červený Jelen. Cílem Cuisinartu je vytvořit linku mezi vysoce nadstandardní kvalitou svých spotřebičů a prostředím profesionální kuchyně, v níž jejich úroveň ocení i zkušený šéfkuchař Marek Fichtner. A co všechno se vařilo a na jaké spotřebiče je výstup zaměřen?

Grilované tygří krevety s bylinkovou salsou

K přípravě salsy z čerstvých bylinek posloužil food procesor Cuisinart FP8SE. Všestranné roboty jsou takovou ikonou americké značky, protože právě s jejich vynálezem se její historie na začátku sedmdesátých let minulého století začala psát. Marek Fichtner během přípravy ocenil, že má procesor dvojitou mixovací nádobu. V hlavní nádobě o objemu 1,9 l je vložena ještě druhá s objemem 0,7 l, v níž proběhlo zpracování surovin salsy. Díky těsnění zůstává hlavní nádoba zcela čistá a je možné ji ihned použít pro další činnost. Elegantní a praktické řešení. K food procesoru je samozřejmě dodáváno další bohaté příslušenství pro mixování, sekání, hnětení, krouhání nebo strouhání.

Čerstvé garnáty a na másle opečenou bagetu Marek Fichtner připravil za použití grilu Cuisinart PL60BE, který na první pohled zaujme velkou grilovací plochou. Konkrétně má 48 × 32 cm, přičemž je rozdělena na dvě poloviny, u nichž lze separátně nastavit teplotu až k 260 °C, což se při grilování garnátů a přílohové bagety hodilo. Přebytečný omastek samozřejmě stéká do odkapávací misky, která je snadno přístupná přímo z čelní strany grilu.

Rajčatový tart z listového těsta s kozím sýrem a rukolovým pestem

Jako druhý chod navrhl Marek Fichtner slané koláčky, při jejichž přípravě byly využity schopnosti a výkon food procesoru Cuisinart FP8SE. Zpracovat piniové oříšky, rukolu, parmazán a olivový olej v lahodné pesto trvalo sotva několik vteřin. Na vykrojené listové těsto pak Fichtner nanesl trochu pesta, přidal čerstvá cherry rajčata a kozí sýr. Pečení probíhalo v praktické mini troubě Cuisinart TOA60E, vhodné zejména na chaty, chalupy nebo do menších kuchyní, kde není místo na běžnou vestavnou troubu nebo sporák. Řešení od Cuisinartu lze navíc použít nejen pro klasické pečení, ale také s ní nahradit samostatnou horkovzdušnou fritézu, gril nebo topinkovač.

Cuisinart bude v přípravě digitálního obsahu a spolupráci s Markem Fichtnerem pokračovat. Na první výstup na youtubovém kanálu magazínu SELL se můžete těšit již v příštích týdnech. Souběžně spustí Cuisinart další komunikační aktivity na svých social media účtech.

www.basyshomeandkitchen.cz