Nové produkty

zpět
Komerční sdělení
07.05.2021

Whirlpool představuje nejtišší vestavné lednice na trhu. Hlučnost technologiemi nabitých novinek nepřekročí 32 decibelů

Whirlpool představuje nejtišší vestavné lednice na trhu. Hlučnost technologiemi nabitých novinek nepřekročí 32 decibelů

U domácích spotřebičů hraje jejich hlučnost při výběru nemalou roli. Zákazníci nechtějí vibrující pračky, hučící myčky, ale ani bzučící lednice. Důležitost nízké hlučnosti stoupla spolu s tím, jak se stalo v moderních domácnostech standardem propojení obývacího pokoje s kuchyní. Během večerního sledování filmu nebo seriálu chce asi málokdo poslouchat hluk domácího spotřebiče. Whirlpool na poptávku po tichých modelech samozřejmě reagoval – jako první přišly na řadu pračky s motory ZEN, následovaly vybrané myčky s invertorovými motory a nyní přicházejí i lednice s technologií ZenInverter.

Nová generace beznámrazových vestavných chladniček Whirlpool W Collection, jejíž první zástupci vstupují v těchto dnech na trh, je v současnosti skutečně nejtišší na trhu. S maximální úrovní hlučnosti 32 dB(A) nemají zkrátka konkurenci. Možná vám přijde, že 32 dB(A) není ve srovnání s 34 dB(A), což byla doposud v této kategorii rekordní hodnota, zásadní rozdíl. „Pouhé“ dva decibely, že? Jelikož ale roste stupnice měření hluku logaritmicky, tak nárůst hlučnosti o tři decibely už vnímá člověk jako hluk dvojnásobný. Posun na 32 dB(A) je proto velmi důležitý, a především skutečně slyšitelný, respektive „neslyšitelný“, jelikož o chodu lednice nebude uživatel v domácnosti skoro vědět.

ZenInverter – moderní kompresor bez neustálého spínání

Použití invertorového kompresoru je v případě nových vestavných lednic Whirlpool opravdu důležité. Zatímco klasický kompresor funguje vždy v režimu „vypnuto“, nebo „zapnuto“, invertor je elektronicky řízen a umí měnit otáčky. Chod kompresoru se tak přizpůsobuje potřebám spotřebiče, přičemž kompresor mnohem méně spíná. Místo toho mění otáčky a s dodávanou energií pracuje efektivněji. Nejenže je úspornější, ale také spolehlivější, zajišťuje rovnoměrnější chlazení potravin a v neposlední řadě je pochopitelně tišší. Whirlpool si je kvalitou invertorového kompresoru tak jistý, že na něj poskytuje vysoce nadstandardní 15letou záruku (nutná registrace ze strany koncového zákazníka).

6. SMYSL

Invertorový kompresor je velmi důležitým technologickým prvkem. Není však jediným. Chod kompresoru je řízen na základě informací ze senzorů umístěných uvnitř lednice. Senzory kontinuálně měří teplotu a vlhkost. Systém 6. SMYSL na základě těchto dat velmi účinně řídí běh celého spotřebiče a zajišťuje ty nejlepší podmínky pro skladování potravin. Primárním cílem technologie je udržet jídlo co nejdéle svěží a čerstvé. Po otevření a opětovném zavření dvířek je díky senzorům a invertorovému kompresoru velmi rychle zahájena obnova optimálních skladovacích podmínek. Čím kratší a menší výkyvy teploty jsou, tím lépe pro potraviny.

Beznámrazový systém Total NoFrost

Manuálně odmrazovat mrazničku se postupně stává reliktem minulosti. Novinky Whirlpool používají systém Total NoFrost, jenž zamezuje vzniku námrazy uvnitř mrazáku. Lednice si udržuje stabilně nízkou spotřebu energie a na potravinách se netvoří vrstva ledu.

Vnitřní výbava na nejvyšší úrovni

U chladniček hraje při výběru roli také provedení vnitřního prostoru. Whirlpool se u nových modelů na tuto oblast zaměřil a přináší soubor velmi praktických inovací a prvků, které každý zákazník bezpochyby ocení.

  • Metal MultiFlow přispívá k výrazně rychlejšímu obnovení teploty po otevření a zavření dvířek lednice. Kovový plát na zadní stěně chladicího oddílu spolu s aktivním rozvodem vzduchu na každou polici bleskurychle distribuuje chlad v celém prostoru. Minimalizuje se také rozdíl v teplotě na spodní a horní polici.
  • Fresh box+ je speciální extra velká zásuvka na ovoce a zeleninu s regulací vlhkosti. Výrazně prodlouží život uloženým plodům – zůstanou až 15 dní čerstvé jako v den nákupu. Má speciální odnímatelnou podložku Fresh Pad s antibakteriálním povrchem Microban Silver Shield. Ta snižuje množství bakterií podílejících se na zkáze potravin až o 99,9 % a vytváří zdravější a hygieničtější prostředí pro uskladněné ovoce a zeleninu.
  • Deli Box je přihrádka pro oddělené uchovávání lahůdkových potravin, aby se jejich přirozená chuť a vůně uchovala, ale také nešířila prostorem chladničky.
  • Multi Fresh Box je zásuvka s variabilním využitím a s volitelnou teplotou, kterou nastavíte jednoduše otočením integrovaného knoflíku. Na výběr máte tři možnosti: 1–2 °C pro ryby a maso, 2–3 °C pro mléčné výrobky a 3–4 °C pro některé druhy ovoce a zeleniny.
  • FlexiShelf+ je speciální plně sklopná police, na kterou můžete umístit různě vysoké dózy nebo lahve. Nastavit ji lze do tří poloh – standardní, kdy slouží jako běžná police. Dále může být částečně zasunutá nebo zcela vyklopená, kdy vzniká v lednici místo na vyšší předměty, jako jsou právě lahve, džbány nebo třeba vysoké dorty.
  • Držák na lahve 2 v 1 je velmi praktickým řešením, které umožňuje skladovat jak lahve, tak běžné potraviny. Držák je přitom odnímatelný a můžete ho instalovat na jakoukoliv polici.
  • Fast Freeze Pad je hliníková podložka v horní zásuvce mrazničky, která brání slepení jednotlivých vrstev potravin k sobě. Potraviny zmrazené na této podložce si lépe zachovají původní strukturu, a to až v kvalitě o 55 % vyšší oproti klasickému postupu mrazení. Zároveň se zkrátí doba zmrazení až o 30 % a potraviny si lépe zachovají původní nutriční hodnotu.

Výška až 193 cm

U vestavných lednic se zákazníci často zajímají o jejich vnitřní objem. Není žádným tajemstvím, že jsou vestavěné modely o něco užší než ty volně stojící. Whirlpool proto v rámci nové generace chladniček W Collection přichází i se 193 cm vysokými variantami, které mají ve srovnání s těmi standardními s výškou 177 cm o 10 % větší kapacitu.

Produktové tipy

Aktuálně uvedla společnost Whirlpool první dva modely z nové generace vestavných chladniček W Collection. Další budou následovat v průběhu druhého a třetího kvartálu.

Whirlpool WHC20 T593

193 cm vysoká vestavná chladnička s mrazákem dole

  • En. třída D
  • 177 kWh za rok
  • 212 l / 68 l
  • 6. SMYSL Total NoFrost
  • 32 dB(A)
  • Instalace do nábytkové skříně s výškou 200 cm

Whirlpool WHC18 T573

177 cm vysoká vestavná chladnička s mrazákem dole

  • En. třída D
  • 179 kWh za rok
  • 182 l / 68 l
  • 6. SMYSL Total NoFrost
  • 32 dB(A)
  • Instalace do nábytkové skříně s výškou 180 cm

www.whirlpool.cz