Společnost Traminal oznámila začátkem května navázání spolupráce s holandskou značkou Airtender, která na sebe strhávala v poslední době pozornost na světových veletrzích.
Airtender není obyčejné vakuovací řešení, jakých známe desítky. Zapomeňte na odsávání vzduchu ze sáčků a jejich svařování přístroji, které jsou si podobné jako vejce vejci. Airtender pracuje s vakuem jinak, kreativně, chytře a především velmi prakticky. A navíc u něho nejde jen o odsávání vzduchu, jak se dozvíte v následujícím textu.
Primárním účelem systému Airtender je přinést do vaší domácnosti možnost uchovávat potraviny, kávu či další věci ve vakuu, což pochopitelně prodlužuje jejich čerstvost. V případě kávy zamezí, aby ztratila své aroma. Něco takového už tu dávno je, řeknete si, a budete mít pravdu. Airtender ovšem přichází s řešením umožňujícím vytvořit vakuovací nádobu z běžné zavařovací či jiné sklenice s kovovým víčkem. Pomocí dodávaného nástroje ve víčku jednoduše vytvoříte otvor, nasadíte vakuovací zátku Nanostopper a pomocí pumpičky odsajete vzduch. Na výběr máte cenově dostupnější a kompaktnější ruční model nebo elektricky napájený.
Zátka Nanostopper navíc indikuje, zda jste odsáli dostatek vzduchu. Použít ji můžete také přímo v lahvích vína. Otevřené víno po odsátí vzduchu vydrží až 5× déle v bezvadném stavu, než když do něho jen vrátíte původní zátku a dáte do lednice.
Sekundárně lze používat systém Airtender k provzdušnění vína a jiných nápojů. Velmi jednoduše například připravíte drinky obsahující vaječný bílek. K tomuto účelu slouží nástavec Aerator obsahující mikrofiltr. Během několika vteřin s ním vytvoříte miliony bublinek vzduchu, což umocňuje jak aroma, tak chuť.
Vakuovací systém Airtender objednávejte u společnosti Traminal.