Nové produkty

zpět
Komerční sdělení
28.06.2023

Tauer Group zařazuje do nabídky nové elektrokoloběžky legendární italské značky

 Tauer Group zařazuje do nabídky nové elektrokoloběžky legendární italské značky

Umělecké dílo na dvou kolech. Tak se již několik dekád hovoří o italských motocyklech MV Agusta. Nově ale díky společnosti Tauer Group můžete nabídku svých obchodů zpestřit výrazně dostupnějším zbožím této ikonické značky z Varese. Řeč je samozřejmě o elektrických koloběžkách. MV Agusta Rapido ORO je označení tohoto „state of the art“ výrobku, který je nyní dostupný i nám, běžným smrtelníkům. Navíc pro jízdu na této novince nepotřebujete řidičské oprávnění.

Tak jako mezi motocykly i mezi elektrickými koloběžkami naleznete stroje výkonnější, rychlejší, ale dovolíme si tvrdit, že rozhodně ne krásnější nebo atraktivnější, než jsou právě modely MV Agusta. Přesvědčit se o tom můžete při jejich jízdě nebo vás o tom budou přesvědčovat pohledy okolí, které se zkrátka od zlato-červeného stroje s ikonickým reflektorem jen stěží odtrhne!

Ačkoli má koloběžka „téměř“ standardní rozměry, od běžné produkce se liší v každém ohledu. Její výrazně profilovaný zlatý magneziový rám ve spojení s vysokým gumovým plátem na nášlapné desce, doplněný o široká (60cm) řídítka poskytující minimální, ale dostatečný průhyb, ale také bezdušové 10ˮ pláště přináší překvapivě komfortní jízdu. Jsme si jistí, že každý jezdec se při první jízdě zastaví a bude hledat skryté odpružení. To ale koloběžka nemá. Přesto jízdním projevem klame, nerovnosti příkladně „žehlí“ a nepříjemné drncání do těla nepřenáší.

Rozhodně se tedy nejedná o katalogově skládanou koloběžku, ale do posledního detailu promyšlený a propracovaný stroj. A právě na detailech tato novinka staví především. Komfortní 3,96ˮ barevný LCD displej s NFC čipem namísto zámku, velký designový kulatý světlomet odkazující na motocykly Brutale (doplněný výkonným LED na řídicí tyči), dvě semi-hydraulické kotoučové brzdy, vskutku skvostně tvarovaný zadní blatník s kulatým světlem, letmo uchycený podznačník nebo na první pohled těžko postřehnutelná rozdílná šíře úzkého předního (2,5ˮ) a širokého zadního (2,7ˮ) pláště, odkazují na motocyklový rodokmen značky. Překvapit proto nemůže ani poháněné zadní kolo.

Přesvědčivá je také řeč čísel. 500W motoru, ve špičce poskytujícímu až 1000 W s 24 Nm, dodává energii 48V baterie s 499,2 watthodinami, což zajistí až 50km dojezd. Maximální rychlost je omezena na u nás legálních 25 km/h. Hmotnost pro přenášení je stále příznivých 20 kg. O bezpečné zastavení se starají již zmiňované oddělené semi-hydraulické kotoučové brzdy, ve kterých lankovod z řídítek ovládá hydraulický třmen. Bezpečnosti také přispívají do koncovek umístitelné blikače, ostatní účastníky provozu informující o zamýšlené změně směru jízdy, které když neblikají, mohou svítit dopředu bíle a dozadu červeně. Samozřejmostí je pak Bluetooth konektivita, která do mobilního telefonu přenáší veškeré informace o stroji a umožní také jeho přenastavení.

Společnost Tauer Group a.s. zařazuje do svého portfolia tuto italskou prémiovou značku a rozšiřuje již existující sortiment e-koloběžek Aprilia, Ducati, Jeep nebo Lamborghini. Samozřejmostí u této východočeské společnosti je pak servisní zázemí na vysoké úrovni, které ve spolupráci s italskými techniky pro své stroje zajišťuje. Podle interních informací se však letos máme stále na co těšit. Tauer Group totiž zajistila již na červen také import nových strojů RedBull a NASA, které představíme v příštím vydání.

www.tauergroup.cz