Nové produkty

zpět
Komerční sdělení
03.07.2023

Nové pračky a sušičky ECG. Cenově dostupná cesta k moderním funkcím

Nové pračky a sušičky ECG. Cenově dostupná cesta k moderním funkcím

Ať už jde o parní funkce, invertorový motor, či tichý chod, dlouhé roky byly tyto prvky a vlastnosti výsadou dražších modelů. Značka ECG je uvedením nové generace svých praček a sušiček přináší do segmentu dostupného širší základně spotřebitelů.

V moderním a současně nadčasovém designu přichází na trh nová řada praček ECG BlackLine, na které lze instalovat i nové sušičky za pomoci mezikusu dostupného v bílém i černém provedení. Pračky a sušičky jsou pochopitelně designově sladěny, přičemž dominantou jsou černý panel a černá dvířka kontrastující s bílým šasi spotřebiče. U ovládání zaujme na první pohled i inverzní (bílý) LED displej a černý ovládací knoflík pro volbu programů.

Parní funkce

Vybrané modely praček disponují parní technologií Steam Assist, kterou lze volitelně aktivovat pro všechny prací cykly. Pára vpuštěná do bubnu na konci programu uvolní vlákna, přispěje k menšímu pomačkání prádla a zajistí i eliminaci až 99 % alergenů a bakterií. Důležité je zmínit, že také likviduje zápach a oblečení změkčuje, aniž byste použili aviváž. A účinnost páry při odstraňování skvrn je už všeobecně známá.

Invertorový motor a další prvky

U vyšších modelů z řady BlackLine najdete i vyspělejší typ motoru – takzvaný invertor. Mezi jeho hlavní přednosti patří úspornější provoz, nižší hlučnost a delší životnost, kterou dokládá také 10letá záruka (po registraci na webu ECG). Pračky jsou také vybaveny nerezovým bubnem – v případě některých modelů v inovativním designu Pearl, který zvyšuje účinnost praní a současně je šetrnější k prádlu. Perfektní stabilitu pračce zajišťují bočnice vylisované do tvaru bumerangu. Jejich přičiněním totiž spotřebič i při ostrém provozu účinně tlumí vibrace.

Pračky jsou dodávány s kapacitami 6 až 9 kg. Nejvyšší modely se pyšní energetickou třídou A.

Sušičky BlackLine

Pokud jde o sušičky, najdete v nabídce dva modely s kapacitou na 8 kg a 9 kg prádla. Oba používají tepelné čerpadlo, díky kterému spadají do úsporné energetické třídy A++. Samozřejmostí je v jejich případě nejen časové, ale i senzorické sušení podle zbytkové vlhkosti. ECG nezapomíná ani na detaily, jako je vnitřní osvětlení bubnu, možnost vypnutí zvukové signalizace, funkce odloženého startu nebo i možnost změny otevírání dveří.

www.ecg.cz