Nové produkty

zpět
Komerční sdělení
28.11.2023

Extra výkonné a extra úsporné vysavače Rowenta. Naučte zákazníky vybírat podle skutečného výkonu

Extra výkonné a extra úsporné vysavače Rowenta. Naučte zákazníky vybírat podle skutečného výkonu

Značka Rowenta nabízí vedle v současnosti tolik populárních tyčových akumulátorových vysavačů či moderních robotických modelů nadále i tradiční sáčkové a bezsáčkové varianty s napájením ze sítě. Přestože už téměř deset let platí v této tradiční kategorii úklidové techniky ekodesign, který přinesl výrazné zefektivnění jejího fungování, spotřebitelé mají nadále tendenci vybírat podle wattáže, tedy příkonu, který zaměňují za výkon. Nové i stávající modely značky Rowenta jsou ideálním argumentem, proč doporučit efektivnější a úspornější řešení.

Vysavače se celé desítky let prodávaly podle hodnoty příkonu. Nebylo to ideální, ale trh byl takto nastaven. Změnu přinesla až regulace Evropské unie, která povinně wattáž motorů snížila. Došlo ale ke snížení schopnosti sběru nečistot? U vysavačů značky Rowenta určitě ne. Důležité si je uvědomit, že motor je jen jedním z prvků, od kterého se odvíjí skutečný výkon vysavače. Zásadní je utěsnění celého přístroje, ale i design hubice, která dokáže ovlivnit to, jak zařízení vysává, až ze 40 %. Realita je pak taková, že současné modely s úspornými 500W motory nabízejí lepší službu než varianty se skoro dvojnásobným příkonem. Nová generace efektivnějších motorů tak zajišťuje nižší spotřebu energie i nižší hlučnost. Bez kompromisů v kvalitě úklidu.

A co konkrétně značka Rowenta v kategorii klasických bezsáčkových a sáčkových vysavačů nabízí? Podívejme se na doporučené a nové modely.

Vyrobeno ve Francii

Všechny v článku prezentované vysavače Rowenta se pyšní označením „Made in France“, což je součást závazku společnosti Groupe SEB ve snižování emisí oxidu uhličitého. Více než 60 % produkce z francouzské výroby míří na trhy do vzdálenosti maximálně 1 200 km od továrny.

Bezsáčkové vysavače

Řada Rowenta Silence Force Cyclonic Effitech s nejtišším[1] modelem na trhu

Nový bezsáčkový vysavač s kódovým označením RO7971EA se pyšní jak vysokým sacím výkonem, tak nízkou spotřebou. Ale především je jeho největší devízou nízká hlučnost, dokonce rekordně nízká s hodnotou nepřekračující 59 dB(A). Co to znamená v praxi? Tato hodnota odpovídá tlumenější konverzaci, což je hladina hluku, na jakou nejsme u vysavače běžně zvyklí. Během úklidu tak můžete poslouchat hudbu nebo reagovat na další členy domácnosti, aniž by bylo nutné vysavač neustále vypínat a opětovně zapínat.

Vysavač se dále chlubí účinným výstupním HEPA filtrem, který ocení zejména alergici a rodiny s dětmi, XXL nádobou s objemem 2,5 l či akčním rádiem 12 m. Není tedy potřeba neustále vysypávat nečistoty nebo přepojovat kabel mezi zásuvkami. Díky technologii Effitech je tento model až o 40 % energeticky úspornější než srovnatelný vysavač Rowenta s příkonem 900 W[2].

Součástí balení je kromě samotného vysavače i maxi turbo kartáč na koberce, parketová hubice, mini turbo kartáč a kartáč na pohovky.

Řada Rowenta Green Force Cyclonic Effitech z recyklovaných plastů

U této řady vysavačů je hned na úvod potřeba zmínit, že se při její výrobě používají recyklované plasty, a to až ze 67 %. Současně jsou vysavače dodávány v recyklovaném obalu bez dalších plastů. A co víc! Vysavače jsou z 87 % zpětně recyklovatelné.

Pokud jde o konkrétní modely, najdete v ní jak extra úsporné varianty s příkonem 500 W, tak ty standardní s 900 W, které si zákazníci stále žádají. Při prodeji byste se měli zákazníkům snažit vysvětlit, že z hlediska výkonu a účinnosti sběru nečistot mezi nimi není prakticky rozdíl, jak si Rowenta potvrdila v interních testech. Měli byste proto jednoznačně doporučit 500W modely, protože jsou úspornější a tišší. 900W zůstávají v nabídce pro zákazníky, kteří na této volbě budou trvat.

Sáčkové vysavače

Rowenta Silence Force Allergy+ s oceněním dTest

V kategorii klasických vysavačů využívajících filtrační sáčky doporučuje Rowenta hlavně modely z této řady, protože patří s 57 dB(A) k nejtišším na trhu. Uvedená hlučnost doposud nebyla překonána. Vysavač z této řady, model RO7487EA, celkově ocenil i časopis dTest, který ho v rámci svého testu vyhodnotil jako nejlepší sáčkový model na trhu.

Opět se jedná o energeticky úsporné řešení, protože má účinný 400W motor. Díky optimalizaci chodu, kvalitě provedení a designu hubic nabízí shodné výsledky ve sběru nečistot jako starý 2200W model. Dodáván je s univerzální podlahovou hubicí Power Air, která funguje skvěle na tvrdých podlahách i kobercích. Další příslušenství tvoří parketová hubice, maxi turbo kartáč, mini turbo kartáč, štěrbinová hubice a hubice na čalounění.

Rowenta Green Force Effitech

I v nabídce sáčkových vysavačů Rowenta najdete „zelené“ modely, u nichž je použit při výrobě ze 70 % recyklovatelný plast. U obalů je to dokonce 100 % recyklovaných materiálů. A i zde platí, že poté, co vysavače doslouží, je lze z 87 % recyklovat.

Rowenta opět doporučuje především úsporné modely s 400W motory a nízkou hlučností 64 dB(A). Pokud bude ale zákazník trvat na vyšším příkonu, můžete mu nabídnout variantu s 900 W, která je ovšem o 1 dB(A) hlučnější.

www.rowenta.cz

[1] V porovnání s 20 nejprodávanějšími bezsáčkovými vysavači v Evropě (22 zemí), údaje z nezávislého panelu z konce června roku 2022, hodnota a objem prodeje

[2] Výkon při vysávání prachu a celoroční spotřeba měřená interně podle standardu EN60312, v porovnání s řadou Rowenta RO4B