Nové produkty

zpět
Komerční sdělení
06.05.2021

Nakládáte ve svém obchodě s obalovými materiály ekologicky a ekonomicky?

Nakládáte ve svém obchodě s obalovými materiály ekologicky a ekonomicky?

Se skartovačem kartonu Hyper Shredder můžete. Nahraďte plastové bublinkové fólie a vzduchové polštářky zelenou alternativou

Už před příchodem pokračující pandemie se objem doručovaného zboží přímo k zákazníkům domů každoročně zvyšoval. Poslední rok potom přinesl v oblasti maloobchodu hotovou revoluci. Doručovací firmy zaznamenaly až o 100 % více balíků než v roce 2019. Nepřibyla pouze doprava. Roste také počet obalových materiálů, především kartonů a používání plastových bublinkových fólií nebo vzduchových polštářků, které nejdou rozhodně vstříc současným zeleným trendům a snahám omezit množství plastového odpadu. Jak ale odeslat zboží, dostatečně ho chránit před poškozením, a přitom nepoužít zmíněný plast? Odpovědí je skartovač kartonu Hyper Shredder, s nímž přímo ve skladu nebo obchodě snadno vyrobíte kartonovou „síť“ poskytující mimořádnou ochranu zboží během přepravy.

Kartonových obalů je v současnosti u prodejců ještě větší přebytek než v minulých letech. Sběrné dvory je už nejenže nevykupují, ale firmy musí za likvidaci dokonce platit. Místo jejich využití obchodníci často zbytečně kupují neekologické plastové fólie a polštářky, zatímco kartony končí v odpadu. Přitom použitá kartonáž je tím nejlevnějším ekologickým materiálem pro výplň a fixaci produktů v krabicích. A zde se hlásí o slovo skartovač Hyper Shredder, se kterým lze z nahromaděných krabic vyrábět nejen zmiňovanou kartonovou síť, ale také kartonovou střiž (proužky) a sypanou fixaci v podobě čtvercových konfet. Posledním typem nahradíte například často používané polystyrenové granule. Výsledný produkt skartace vždy závisí na tom, v jaké verzi přístroj pořídíte.

  • Kartonová vlna (kartofix) – jedná se o flexibilní „síťovinu“, která skvěle tlumí nárazy a nahrazuje neekologický polystyren, plastové bublinkové fólie nebo nafukovací polštářky.

Verze Hyper Shredderu: NET (nejuniverzálnější řešení, připadá na něj 90 % poptávky.)

  • Kartonové konfety – sypaná výplň z kartonu je ekologickou náhradou polystyrenových peletek. Vhodná je hlavně k balení křehkých předmětů, jako je například sklo.

Verze Hyper Shredderu: CHIP

  • Kartonové proužky – takzvaná střiž v podobě dlouhých proužků kartonu je vhodná jako balicí a výplňový materiál pro speciální aplikace, jako je lékařské zboží. Nahradí i podestýlkovou slámu pro zvířata.

Verze Hyper Shredderu: STRIP

Investice do skartovače se rychle vrátí

Skartovač kartonů Hyper Shredder není a nebude ze strany vaší společnosti nevratnou investicí do zelenějšího provozu. Náklady na provoz se až překvapivě rychle vrátí, protože místo nakupování bublinkových fólií a dalších plastových materiálů budete využívat papírový odpad, který vám ve skladu zbytečně zabírá místo. Hyper Shredder je tedy přínosný hned v několika rovinách:

  • Ekologičtější provoz firmy s využitím odpadového kartonového materiálu
  • Uvolnění skladových prostor, které použité kartony zabírají
  • Snížení nákladů při balení zboží díky využití materiálu, který již máte ve firmě „prakticky zdarma“

 Abychom ale nehovořili jen v rovině obecných frází a nepodložených tvrzení. Ať už jste začínající eshop s 10 zásilkami za den, nebo velký hráč s desítkami tisíc vyřízených objednávek denně, HypperShredder se vám vyplatí. Samozřejmě model odpovídající vašim potřebám a velikosti firmy. Spočítali jsme na základě průměrných cen výplňových a fixačních materiálů, jak rychle se vám investice do HyperShredderu vrátí. U některých modelů se nepohybujeme v řádu let, nýbrž měsíců nebo dokonce dnů. Na webu www.hypershredder.cz již brzy naleznete interaktivní kalkulačku, s jejíž pomocí si budete moct spočítat náklady a návratnost investice sami. Do článku jsme připravili několik ukázkových příkladů:

  • 5 200 balíků ročně – tj. 10 denně

Nejlevnější model HyperShredder HS299 se vrátí už za necelých 38 měsíců. Pokud zasilatel plánuje mírný růst, nejbližší vyšší model HS300 se vrátí cca do 5 let. Pokud naopak firma roste výrazně, rozhodně je vhodné řídit se příklady níže.

  • 52 000 balíků ročně – tj. 100 denně

O stupínek výše posazený model HS300 se vrátí cca už za 7 měsíců a pár dnů. Ale pozor! Druhý nejvyšší model HS500 s výrazně větším výkonem má návratnost necelých 10 měsíců, takže se určitě vyplatí vybrat právě ten.

  • 520 000 balíků ročně – tj. 1000 denně

Střední model HS400 se sice vrátí už za 1 měsíc a 6 dnů a investice do nejvyššího modelu HS700 za 2 měsíce a 12 dnů. Obrovské úspory provozních nákladů při dalším využití nejvyššího modelu jsou nasnadě.

  • 5 200 000 balíků ročně – tj. 10 000 denně

Tady už snad nemá ani smysl srovnávat… Rozdíl v návratnosti ceny HS500 a HS700 jsou kratší než jedna osmihodinová pracovní doba. Stačí správné rozhodnutí a vítěz je jasný. Firma, která šetří náklady, spokojený zákazník, který snadno recykluje i planeta, která je zelenější.

Důležité je také zmínit, že Hyper Shredder lze použít také ke skartování dalších materiálů a předmětů, jako jsou například CD či DVD disky nebo platební karty.

Vyroben pro náročné použití

Hyper Shredder je připraven pro intenzivní využití a provoz. Kalené řezné nástroje, převody s úpravou proti opotřebení nebo odolná profesionální ložiska jsou stěžejními prvky tohoto stroje. Srdcem je pak spolehlivý motor navržený pro dlouholetý bezproblémový provoz, ostatně jako celé zařízení. Manipulace s ním je také jednoduchá, protože k němu volitelně můžete pořídit rám s kolečky, takže ho lze v případě potřeby snadno přesunout do jiné části skladu a podobně. Co ještě zmínit? Každý model je již v základu vybaven nástavcem pro připojení volitelně dokoupitelného vysavače, který zachytí veškerý prach vznikající při skartování, nebo stojany s vaky Longopack pro zachycení většího množství prachu. Firma Traminal pochopitelně nabízí ke skartovačům i profesionální vysavače, takže můžete pořídit kompletní řešení pro svou firmu doslova „na klíč“.

Modely na výběr

Skartovač Hyper Shredder máte na výběr hned v několika verzích. Záleží především na tom, kolik kartonového odpadu s ním chcete zpracovat. Celkem je v nabídce 5 modelů s jednofázovým nebo třífázovým motorem. Výkon se pohybuje od 750 W do 5 600 W. Pro více informací a konkrétní nabídku kontaktujte českého distributora značky, společnost Traminal.

www.hypershredder.cz