SELL: Červen 2015 - page 12

8•Sell •Červen2015
BEKO
První ze jmenovaných dealer-
ských dnů se odehrál druhý
rok po sobě v hotelu Maximus
Resort u Brněnské přehrady.
V příjemném prostředí pro-
bíhala netradičně pojatá pre-
zentace, v níž se ani Roman
Kantor, ani další zástupci firmy
BEKO nepouštěli do nějakých
sáhodlouhých rozborů a před-
stavování jednotlivých produk-
tů. S osvěžující stručností reka-
pitulovali 10 let značky BEKO
na českém trhu a to, kam až
došla. U nových výrobků se
zaměřili převážněna jejichnové
funkce, technologie a konstrukční vylepšení, přičemž byla
i řeč o komunikaci značky a servisních službách, na nichž si
BEKO hodně zakládá.
Z nových produktů jsme se podívali blíže na novémodely
trub s programem na pizzu, kterou peče při vyšší teplotě,
aprogramemSurf pro intenzivní distribuci tepla (boční stře-
ny efektivněji distribuují horký vzduch a krátí dobu pečení
až o50%).Některémodelydokoncedisponují funkcíDivide
& Cook, umožňující dvouteplotní pečení, kdy lze vnitřní
prostor rozdělit dodávanou deskou na dvě oddělené části
a péct v nich s teplotním rozdílem až 35%. Pachy se nemí-
chají, a tak lzepřipravovat v jedné části třeba rybu a vedruhé
koláč. Vybranémodely trubmají vnitřní objem až 82 l.
Další kapitoloubyly volně stojící a vestavnémyčky ve zce-
la novém designu. Vyspělejší modely používají invertorový
motor (10 let záruka), samočisticí filtr, šetrné mytí sklenic
GlassShield, které výrazně omezuje korozi skla, funkci
automatického otevření dveří po skončení programu a při-
dané ostřikovací rameno pro mytí silně špinavého nádobí
(pravá spodní část myčky).
Na místě jsme také viděli nové modely chladniček, které
bude uvádět BEKO během podzimu. Jednalo se o prototy-
py, takže konkrétní informace o finálních produktech při-
neseme v některém z příštích vydání.
Electrolux
Společnost Electrolux pořádala své setkání s obchodníky
také u Brna, konkrétně v Golf Resortu Kaskáda v Kuřimi.
Deštivépočasí pohybu v zeleném areálu s výhledydokrajiny
příliš nepřálo, nicméněo zábavu se staral kouzelník akomik
RichardNedvěd, a tak bylo namístě i přes nepřízeň počasí
veselo. Praktickou ukázku vaření se spotřebiči Electrolux
měl na starost šéfkuchař AntonínBradáč.
Electrolux rozdělil prezentaci na tři části –pračky a sušič-
ky, chladničky a vestavné trouby. Nejzajímavější novinky
jsme zaznamenali v kategorii chladniček a trub. O nových
modelech chladicí techniky Electrolux jsme vás ostatně už
informovali v dubnovém čísle. Chladničky s oddělenými
chladicími okruhy (TwinTech), LED světly, elektronickým
nastavením a nízkou spotřebou jsou dostupné jak v tradiční
bílé barvě, tak nerezu. U trub přicházejí na trh také novin-
ky, navíc s vylepšeným systémemoznačování, abybylo jasné,
jakou parní technologii používají. FullTaste Steam System
zahrnuje 3 výkonové úrovně – standardní, pokročilou a pro-
fesionální, přičemž jsou označeny v ikoně systémem teček.
Zákazník si takmůže vybratmezi základnímpřipařováním,
plnohodnotným vařením v páře a profesionálním vařením
v páře včetně metody Sous Vide. U trub došlo i ke změně
designu, vyšší modely používají dotykové barevné displeje.
Květen ve znamení dealerskýchdnů vBrně.
AkcepořádalyBEKO i Electrolux
Pár dnů po konání kontraktační výstavy Favia Day, z níž přinášíme samostatnou reportáž na
stranách 30 a 31, pořádaly setkání s obchodními partnery ještě v rámci vlastních akcí společnosti
BEKO aElectrolux. Na ani jedné nemohl samozřejmě chybět magazín SELL, a tak vám přinášíme
stručné informační okénko, co se namístě dělo a co obě firmy ukázaly za výrobky.
8
NOVINKY
1...,2,3,4-5,6,7,8,9,10,11 13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,...60
Powered by FlippingBook