Trouby Electrolux s funkcí PlusSteam zajistí
profesionální výsledky i v domácí kuchyni
Výkonné žehlicí systémy
Electrolux je rozhodně jedním ze specialistů
na vestavné multifunkční trouby a patří mezi
průkopníky v oblasti parního vaření v domá-
cích podmínkách. Za prakticky celoevropské
trendy lze považovat návrat do domácí
kuchyně, vaření z kvalitních a čerstvých
surovin a přípravu zdravějších pokrmů.
Trouby Electrolux přesně tyto trendy
reflektují a jsou spotřebičem, po němž roste
na trhu poptávka. Ostatně model s parní-
mi funkcemi by si oproti konkurenčnímu
řešení vybralo více než 75 % spotřebitelů.
A dokonce jsou ochotni si za parní funkci
připlatit 50 eur, jak vyplývá z průzkumu,
který Electrolux provedl.
Proč páru?
Je to jednoduché. Funkce páry přidává
do prostoru trouby vlhkost a díky tomu je
mnohem snazší upéct kypré koláče, dozlatova
vypečené pečivo, křupavý chleba.To vše s per-
fektně nadýchanou strukturou těsta. Stačí jen
vlít vodu do speciálního rezervoáru ve spodní
části trouby, kde se také nachází dedikované
topné těleso měnící vodu v páru.Aktivuje se
pouhým stiskem tlačítka na intuitivním ovláda-
cím panelu, přičemž vlhkost v troubě vznikne
na prvních 10 až 15 minut pečení.To umožní
těstu se zvednout, aniž by ho předčasně ome-
zovala tvrdá kůrka, a zajistí jeho kyprý střed.
Potom už pečení pokračuje běžným, suchým
vzduchem, který zajistí rovnoměrné propečení
a křupavou, zlatou krustu.
Čistší trouba, lepší chuť,
vylepšená struktura
Kromě lepší chuti i textury jídla pomáhá par-
ní cyklus troubu i čistit.Vzniklá pára rozpustí
mastnotu a usazené nečistoty, takže je uži-
vatel posléze jen setře hadříkem.V troubách
s vnitřním objemem až 70 l se dále nachází XL
ventilátor, díky němuž lze rovnoměrně péct
3 plné plechy pečiva nebo jiných pokrmů.
Aktuálně připravuje Electrolux, a to
i v rámci značky AEG, uvedení nových mo-
delů multifunkčních trub s pyrolýzou nebo
katalytickými deskami.Všechny se budou
vyznačovat designem se skleněným panelem.
Pára je užitečným pomocníkem
i při běžném pečení masa,
pečiva a spousty dalších
pokrmů. Značka Electrolux coby
dodavatel vybavení do téměř
poloviny michelinských
restaurací v Evropě proto nabízí
kromě plně vybavených modelů
také cenově dostupné řešení
pro širší masu spotřebitelů.
Trouba s funkcí PlusSteam jim
umožní snadno připravit vláčné,
nadýchané pečivo.
Nové vestavné chladničky Electrolux 2016
V portfoliu značky se nově objevují vestavné modely s množstvím praktických inovací,
jako je například technologie TwinTech se 2 úplně oddělenými chladicími okruhy – výsled-
kem je zcela beznámrazový spotřebič s chladicí zónou, v níž je udržována stabilnější tep-
lota a vyšší vlhkost vzduchu. Potraviny tak zůstávají déle čerstvé. Další příjemnou inovací
je systém Air Flow pro rovnoměrnou distribuci chladu včetně filtru Tasteguard, elimi-
nujícího nepříjemné pachy. Součástí chladniček je také nízkoteplotní zásuvka FreshZone
pro skladování masa a zeleninová zásuvka FlexiFresh s regulovanou vlhkostí. Zákazníci
také ocení vnitřní uspořádání Custom Flex s množstvím vyjímatelných přihrádek různých
velikostí.Vyšší modely nepostrádají LCD displeje a police Flexi Shelf. Dostupné jsou také
levnější modely typu LowFrost se statickým systémem chlazení.