Aktualita

01.10.2021

Na pravou italskou pizzu klasická trouba nestačí. Novinka Teka MaestroPizza si s ní poradí

Na pravou italskou pizzu klasická trouba nestačí. Novinka Teka MestroPizza si s ní poradí

Německá značka Teka se nově řadí do úzké skupiny výrobců domácích spotřebičů se speciální troubou připravenou pro pečení italské pizzy. Slavná pochoutka zbožňovaná napříč světem totiž vyžaduje pro přípravu velmi vysokou teplotu a použití tzv. pizza kamene. Kombinace těchto dvou prvků zajistí onu křupavost a velmi rychlou přípravu, která je nezbytná, aby byl korpus propečený, ale suroviny si uchovaly svěžest a vzhled.

Novinka Teka MaestroPizza disponuje speciálem programem s teplotou 340 °C, díky kterému simuluje v pečicím prostoru podobné podmínky, při jakých se pizza připravuje v pravé peci. Celkem má ale trouba 8 funkcí včetně klasického horkovzduchu nebo pečení horním/spodním topným tělesem, takže ji lze používat pro jakékoliv tradiční pečení. Za zmínku ještě stojí technologie rovnoměrnější distribuce teploty SurroundTemp a možnost čištění hned dvěma způsoby. Pro častější použití a běžnou údržbu je určen systém HydroClean PRO využívající páru k rozpuštění nečistot a mastnoty. K důkladnému čištění je určena pyrolýza, která pomocí teploty až 500 °C spálí veškeré nečistoty v pečicím prostoru na prach. Trouba má objem 71 l, teleskopické výsuvy a dvířka se 4 skly. Na trhu je již k dispozici.

Video prezentace nových čističek Bissell.