Aktualita

17.03.2024

Češi zvítězili na The Inspired Home Show v Chicagu. Praha má nejkrásnější obchod s potřebami do kuchyně

Češi zvítězili na The Inspired Home Show v Chicagu. Praha má nejkrásnější obchod s potřebami do kuchyně

Magazín SELL je v těchto dnech v americkém Chicagu, kde probíhá veletrh domácích potřeb a spotřebičů The Inspired Home Show. Z akce přineseme podrobnou reportáž, ale už nyní se můžeme podělit o žhavou a radostnou novinku. V rámci udílení prestižní Global Innovation Awards (gia) zvítězila v ostré konkurenci několika desítek zemí česká společnost Potten & Pannen - Staněk. A to v rámci soutěže o nejepší retailovou prodejnu s kuchyňskými potřebami.

Přímo na místě si cenu převzal Pavel Staněk, jeden ze zakladatelů úspěšné sítě prodejen, která u nás funguje už více než tři desítky let. Spolu s ním se slavnostního předávání v sálu hotelu Radisson Blu Aqua zúčastnil i obchodní ředitel společnosti Eduard Bukovini. Konkrétně porotce zaujala nová prodejna Atelier, která byla loni otevřena na Senovážném náměstí v Praze v budově pětihvězdičkového hotelu Andaz Prague. Potten & Pannen se v ní zaměřují výhradně na ty nejexkluzivnější výrobky do kuchyně a jídelny. Dalšími prodejci, kteří se dočkali nejvyššího vyznamenání jsou Maison Empereur (Francie), Kustermann (Německo), Kookx (Nizozemsko) a Divertimenti (Velká Británie). Cenám tedy letos zcela dominovala Evropa.

V rámci cen gia se dostávají do světel reflektorů nejinovativnější a nejkreativnější prodejny domácích potřeb z celého světa. Celkem bylo letos oceněno 32 resellerů z 31 zemí. Vůbec poprvé získali tuto cenu prodejci z Peru a Kazachstánu.