Nové produkty

zpět
Komerční sdělení
25.07.2022

Seznamte se s pokročilými funkcemi nových indukčních desek a sporáků Amica

Seznamte se s pokročilými funkcemi nových indukčních desek a sporáků Amica

Technologie ohřevu pomocí indukce je nejen energeticky nejúčinnější, a tudíž nejúspornější, ale jako jediná umožňuje u varných desek nabídnout užitečné doplňkové funkce. Nehledě na to, že mohou být indukční desky flexibilního typu, což dále rozšiřuje možnosti jejich použití. Například s nimi uživatel snadno nahradí elektrický gril. Společnost Amica nyní představuje jak samostatné indukční desky, tak sporáky s indukční technologií, které navíc zaujmout i multifunkční troubou s funkcí připařování.

Indukční desky

Vedle v úvodu zmíněných výhod indukčních sklokeramických desek můžeme zmínit také snazší čištění, chytrou detekci nádob či možnost dočasného pozastavení vaření a následného rychlého obnovení všech nastavení.

Chytré vaření s chytrými funkcemi

Amica aktuálně zařazuje do nabídky dva nové modely indukčních desek ve standardní šířce 60 cm. Obě jsou vybaveny senzorovým ovládáním (slider), časovače a dětským zámkem. Z pokročilejších funkcí jsou to potom detekce hrnce a automatické zapnutí varné zóny spolu s rozpoznáním jeho velikosti. Praktická je také funkce Auto Bridge umožňující propojení dvou zón do jedné velké, na kterou se vejde celý pekáč nebo právě kovový gril. Elegantně se tak lze na kuchyňské lince zbavit samostatného elektrického grilu.

Skutečně mimořádným pomocníkem je trojice automatických programů s přesně nastavenou teplotou na 42 °C pro rozpouštění másla nebo čokolády bez použití vodní lázně, 70 °C pro udržování jídla v teplotě pro servírování nebo jeho šetrný ohřev a konečně 94 °C. Poslední zmíněný program se hodí především pro vaření těstovin a rýže.

Rychlý ohřev i dvě možnosti zapojení

Obě novinky samozřejmě nabízejí funkci PowerBooster pro do sažení maximálního výkonu a co nejrychlejší uvedení vody k varu. Zapojit je lze díky systému Power Management jak jednofázové zásuvce (230 V), tak třífázové (400 V). Desky jsou také typu SlimHob a lze je instalovat do kuchyňské desky s mocností pouhých 12 mm, případně do desky o síle 28 mm přímo nad vestavnou troubou. A to bez ohledu na materiál kuchyňské linky.

Amica DI 6422 DB

U této desky najdete celkem čtyři varné zóny, přičemž všechny jsou flexibilní a disponují funkcí Auto Bridge. Spojovat lze vždy přední a zadní varné plochy. Velikost samostatných zón je 21 × 19 cm. Po spojení tedy 21 × 38 cm. Celkový maximální příkon desky je 7,2 kW.

Amica DI 6412 CB

Deska se dvěma tradičními varnými zónami na levé straně a dvěma flexibilními napravo má celkový maximální příkon 7,4 kW. Plochy v levé části mají průměr 20 cm, respektive 16 cm. Flexi zóny v pravé části potom 16 cm – při spojení vytvoří varnou plochu o velikosti 16 × 32 cm.

Indukční sporáky

Přestože se na trhu nadále prosazují především vestavné trouba varné desky, mnoho zákazníků stále preferuje klasický volně stojící sporák. I zde však došlo k zajímavému technologickému vývoji a zlepšení nejen funkční výbavy. Dokladem jsou například dva nové sporáky Amica, které nabízejí indukční varné desky i trouby s parními funkcemi.

Pečení s párou a nejen to

Pára je u vestavných trub velkým hitem už několik let, tak proč by o ni měli být ochuzeni uživatelé tradičních sporáků? Oba nové modely Amica proto nabízejí funkci SoftSteam, neboli přídavnou páru během pečení. Jídlo se méně vysušuje, takže si maso uchovává šťavnatost a pečivo vláčnost. Do prohlubně na dně trouby stačí nalít trochu vody.

Zmínit musíme i super rychlý předehřev, díky němuž dosáhne teplota v troubě 150 °C už za 4 minut. To je o 20 % rychleji, než je standard. Celkem má uživatel na výběr 12 pečicích funkcí včetně grilu a horkého vzduchu. Objem trouby je vždy 65 litrů.

Teleskopy i snadné čištění

Bezpečnost i komfort při přípravě jídla výrazně zvyšuje pár teleskopických výsuvů. Údržbu zase usnadňují katalytické desky (boční a zadní), které pohlcují nečistoty včetně mastnoty. Jejich regeneraci stačí troubu zapnout na hodinu a nastavit teplotu 250 °C

Indukční vaření

Oba modely obsahují indukční varnou desku se čtveřicí tradičních varných zón. Nechybí funkce PowerBooster či ukazatel zbytkového tepla. Sporáky se od sebe liší ovládáním. Model Amica SIS 512 TCX má tradiční knoflíky jen pro troubu. Varnou desku uživatel nastavuje pomocí slideru. Sporák Amica SIS 512 STX se drží tradičního knoflíkového ovládání jak pro troubu, tak pro desku. Obě novinky spadají do energetické třídy A.

www.amica-group.cz