Reportáž

21.11.2022

K+B Progres přišel letos s novou koncepcí kontraktace. Komornější pojetí v prostorách Národního zemědělského muzea akci slušelo

K+B Progres přišel letos s novou koncepcí kontraktace. Komornější pojetí v prostorách Národního zemědělského muzea akci slušelo

Klíčanský velkoobchod, centrála sítě Expert a vlastník značky ECG, pořádal dlouhé roky prezentační a obchodní akci u svého sídla nedaleko Prahy. Toto pojetí se již však přežilo, a tak první ročník po pandemické pauze již dorazil v novém kabátu. Rozhodnutí firmy vzdát se nostalgického vzpomínání na minulost a vyjít vstříc budoucnosti kompletním přepracováním konceptu hodnotíme kladně.

Národní zemědělské muzeum přivítalo obchodní partnery K+B Progres ve dnech 12. a 13. října. Firma sice na akci přizvala i další značky, ale cílem nebylo konkurovat velké kontraktaci, jakou je FAST Day. Na pražskou Letnou proto z firem dodávajících na trh domácí spotřebiče dorazily své novinky vystavit jen Electrolux a Liebherr. První jmenovaný byl přítomný o týden dříve na FAST Dayi, druhý jmenovaný koncem září na Favia Dayi. V Národním zemědělském muzeu vítala návštěvníky expozice Electroluxu jako první hned u vstupu. V první místnosti za ní měl vystavené novinky Liebherr.

Zadní část prostorů byla věnována hlavní zóně akce, jíž celkem logicky dominovaly nové kuchyňské roboty ECG Forza, které byly prezentovány podrobně v minulém vydání SELLu. My jsme měli možnost tyto novinky naživo vidět poprvé a musíme konstatovat, že jde skutečně o robustní a dílensky mimořádně kvalitně zpracované roboty.

V K+B Progres si vybrali Národní zemědělské muzeum jako lokaci pro svou akci i proto, že se na místě nachází velká a dobře vybavená kuchyň, do níž je skrz velké sklo vidět, takže návštěvníci mohli sledovat podrobnou prezentaci schopností robotů v zázemí profesionálního prostředí. O ni se staral člen Českého národního kulinářského týmu Pavel Švestka. Během naší návštěvy proběhla na místě prezentace příslušenství pro výrobu těstovin, která je při použití robotu opravdu jednoduchá a velmi rychlá.

Vzhledem k tomu, jaké bylo 12. října počasí, teplo a modré nebe nad Prahou, využila spousta hostů i zástupců K+B Progres příležitosti navštívit střešní terasu muzea, kde se nachází poměrně velká travnatá plocha a dokonce se zde v jedné části pěstuje zelenina. A samozřejmě je odsud jedinečný výhled na Prahu, jak dokládá i naše fotka, kde se nám část panoramatu podařilo vyfotit bez lidí.

V K+B Progres vybírali ze spousty míst, přičemž na Národní zemědělské muzeum volba padla hlavně kvůli zmiňované profesionální kuchyni vhodné pro prezentace. Ve spojení s uvedením nových robotů to je celkem přirozené. Firma ale dle vyjádření Ondřeje Lišky, ředitele marketingu a e-commerce Expertu, neplánuje svou kontraktaci pořádat na témže místě v dalších letech. Místo by se tedy mělo měnit.

Photo report:

Vybrané modely kuchyňských robotů Forza mají kovové šasi a jsou dodávány s bohatým příslušenstvím. Celé portfolio bylo na místě vystaveno a návštěvníci se mohli s jednotlivými modely blíže seznámit.

Prezentace robotů ECG Forza šéfkuchařem Pavlem Švestkou. Praktická ukázka použití nástrojů pro výrobu domácích těstovin přitáhla do kuchyně početnou skupinku návštěvníků.

 

K+B Progres má na tuzemském trhu v distribuci značku Midea v segmentu robotických vysavačů. Všechny modely včetně nejvyššího modelu S8+ dodávaného s vysýpací stanicí, která z něho po skončení úklidu odsaje prach, byly na akci vystaveny. My jsme o nich už na jaře natočili video, které můžete zhlédnout na našem youtubovém kanálu.

Liebherr přivezl do Prahy volně stojící i vestavné modely svých chladniček. Co firma chystá k uvedení v nejbližší době, se můžete dočíst v jejím samostatném prezentačním článku na straně 8.

Pro ECG je velmi důležitý segment tyčových aku vysavačů, kde značka v posledním roce přišla s několika novými modely. Varianty v „dysonovském“ designu zaujmou ohebnou tyčí pro snazší a pohodlnější úklid pod nábytkem.

Kromě praček a sušiček AEG byly v Národním zemědělském muzeu k vidění také nové vysavače Electrolux z řady 800. Uživatel má na výběr ze 4 modelů lišících se barevným provedením a výbavou. Druhý zleva, model EP81B25WET, dostanete i s hubicí s rotačními mopy.