Nové produkty

zpět
Komerční sdělení
08.01.2023

AutoDoor: Opět o jeden pohyb ruky méně

AutoDoor: Opět o jeden pohyb ruky méně

Na letošním veletrhu IFA představila firma Liebherr novou funkci svých vestavných lednic a mrazáků, takzvaný AutoDoor. Jak už anglický název napovídá, přináší funkci plně automatického otevření dvířek. Ale nejen to. Dveře se také samy zavírají. Stačí na ně poklepat. Případně lze použít i hlasové asistenty nebo chytrý telefon. Liebherr tak opět posouvá hranice, protože automatické otevírání a zavírání dveří nabízejí jeho modely jako první na světě.

Minimalismus do kuchyní vstoupil už před mnoha lety, když se na trhu začaly ve velkém prosazovat vestavné spotřebiče. Myčky a zejména chladničky se najednou skryly našim zrakům za nábytkové desky kuchyňské linky v zájmu designové čistoty, jednolitosti a jednoduchosti. Ať už zvolil uživatel jakákoliv madla, hrozilo během vaření jejich zašpinění. Všichni známe situaci, kdy máme ruce od těsta, marinády nebo třeba mouky a musíme pro něco do lednice. Neustálému čištění madel je však díky funkci AutoDoor od společnosti Liebherr definitivně konec. Na dvířka chladniček a mrazniček s touto funkcí stačí poklepat, ať už prsty, nebo třeba loktem, a ta se sama otevřou. Vzali jste si, co potřebujete? Opět stačí zaklepat, tentokrát na vnitřní stranu dveří, aby se zavřela. Prosté a jednoduché, navíc bez nutnosti následně čistit madlo.

Bezdotykové otevírání pomocí hlasových asistentů

Ještě jednodušší a zcela bezdotykové je otevření a zavření dveří, pokud si aktivujete na svém chytrém telefonu hlasového asistenta Google či Alexa, případně si pořídíte chytrý reproduktor s touto funkcí. K otevření a zavření dveří lednic a mrazniček Liebherr v tomto případě stačí jednoduchý hlasový povel. Podporováno je mnoho světových jazyků. Čeština mezi nimi nadále není a její implementace je na společnostech Amazon a Google.

Chytrý telefon a aplikace SmartDevice

Všechny nové vestavné modely Liebherr jsou vybaveny konektivitou prostřednictvím wi-fi nebo jim lze tuto funkci přidat pomocí zařízení SmartDeviceBox. Samostatně prodávané příslušenství zvládne do lednice nainstalovat i běžný zákazník bez větších technických znalostí. K připojení spotřebiče do domácí sítě bude potřebovat také tablet nebo chytrý telefon se systémy Android nebo iOs a aplikaci SmartDevice. Kromě prezentovaného otevírání a zavírání dvířek v případě modelů s funkcí AutoDoor slouží platforma k notifikacím o stavu lednice nebo mrazničky. Například když zapomenete otevřená dvířka. Na dálku pak lze nastavovat například teplotu, aktivovat funkce SuperCool či SuperFrost ještě během nakupování v supermarketu, abyste zařízení připravili na uskladnění většího množství potravin.

Úprava nastavení otevírání dvířek

Modely chladniček a mrazniček s funkcí AutoDoor nabízejí také nastavení úhlu a doby otevření dveří, než se samy zavřou. Zavírání tedy může probíhat zcela automaticky a u těchto modelů nehrozí, že by zůstala dvířka otevřena. Samozřejmě lze použít i v předchozím textu popsané metody zavření dvířek včetně zcela manuálního režimu.

U kterých modelů AutoDoor najdete?

Chladničky a mrazničky s funkcí AutoDoor

Chladnička               

IRBAd 5190  178 cm
IRBAd 5171  178 cm
IRDAd 4170  122 cm

Mraznička    

SIFNAe 5188 178 cm

Kombinovaná chladnička side-by-side     

SIFNAe 5188 + IRBAd 5190 178 cm

home.liebherr.com