Nové produkty

zpět
Komerční sdělení
06.06.2023

Budoucnost chlazení již dnes díky nové technologii Liebherr

Budoucnost chlazení již dnes díky nové technologii Liebherr

Chladicí a mrazicí technika německé firmy Liebherr patří celá desetiletí mezi absolutní špičku na světě. Liebherr dodává vedle chladniček a mrazniček pro domácnosti i specializované a profesionální zařízení včetně těch laboratorních, kde jsou výkon a přesné udržování teploty klíčové. Není proto divu, že to byl právě Liebherr, který jako první představil ve svých lednicích pro domácnosti zásuvky BioFresh s elektronicky řízenou teplotou. Mezi další důležité inovace patří přechod na účinnější vakuové panely či zcela novou technologii BluRoX.

Úspora energie a dlouhá životnost spotřebičů

Při výběru nové chladničky nebo mrazáku vždy hrála velkou roli jejich spotřeba. S rostoucími cenami elektřiny se ovšem pozornost spotřebitelů ještě výrazněji upřela na energetický štítek a roční spotřebu. Je si potřeba uvědomit, že u lednice nebo mrazničky ale nejde pouze o deklarovanou hodnotu na štítku. Spotřeba záleží na dalších faktorech. Velkou roli hraje například kvalita kompresoru, beznámrazová koncepce spotřebiče nebo to, jaký je přítomen typ izolace. Některé starší typy, například izolační panely se skleněnými vlákny, ztrácí v průběhu času účinnost, čímž se pochopitelně zvyšuje spotřeba energie daného zařízení. Podívejte se na přiložený graf, kde je vidět rozdíl v účinku moderních vakuových panelů a těch se skleněnými vlákny.

Lednice a mrazáky Liebherr s pokročilými technologiemi a kvalitní vakuovou izolací dosahují nejvyšších energetických tříd. U kombinovaných chladniček byla dosažena dokonce nejvyšší energetická třída A. Nový typ izolace má ještě jednu velkou výhodu – přestože má vyšší účinnost, stěny spotřebiče mohou být tenčí, díky čemuž se zvětšil vnitřní prostor.

Spotřebiče Liebherr jsou vyvíjeny a vyráběny, aby v domácnostech vašich zákazníků spolehlivě sloužily celé roky. I tím přispívají k ekonomičtějšímu a ekologičtějšímu provozu.

BluRoX – izolace s inovativní vakuovou perlitovou technologií

BluRoX představuje velký krok vpřed k budoucnosti založené na oběhu materiálů a vysoké energetické účinnosti. Průlomová technologie BluRoX od společnosti Liebherr využívá k udržitelnému chlazení a mrazení namísto běžné polyuretanové pěny mnohem účinnější formu izolace chladu: vakuum. Jemně rozemletý lávový kámen, takzvaný perlit, stabilizuje vnitřní komponenty vystavené vakuu, což pro uživatele i životní prostředí přináší četné výhody.

Technologie BluRoX zažívá svou světovou premiéru v mrazničce Liebherr FNb 5056. Ve dveřích tohoto spotřebiče je zabudována inovativní vakuová izolace, díky níž je model Liebherr FNb 5056 první mrazničkou svého druhu, která podle nových energetických štítků EU spadá do třídy energetické účinnosti „B“. Kvalitní izolace se kromě toho vyznačuje dlouhou životností, která je pro značku Liebherr typická, takže se na ni budete moci spolehnout po mnoho let.

Déle čerstvé = méně plýtvání

V případě chlazení čerstvých potravin není podstatná pouze spotřeba energie lednice, ale také to, jak dlouho dokáže jídlo uchovat. Čím déle zůstane vše svěží a čerstvé, tím méně potravin pak skončí v odpadu. Faktem je, že se v Evropě jídlem plýtvá, a to často zcela zbytečně, protože kvalitnější skladování by umožnilo spoustu produktů zkonzumovat v bezvadné kvalitě. A zde se hlásí o slovo firma Liebherr, jejíž kombinované chladničky s oddělenými chladicími okruhy a přihrádkami BioFresh vytvářejí ty nejlepší podmínky pro ovoce, zeleninu, maso, ryby i mléčné výrobky. Zejména BioFresh s teplotou na nule dokáže výrazně prodloužit čerstvost jídla a zamezit jeho předčasnému vyhození.

home.liebherr.com