Nové produkty

zpět
Komerční sdělení
16.05.2024

„Áčková“ spotřeba nejen s programem Eco

„Áčková“ spotřeba nejen s programem Eco

Nová řada praček Beko NX se blíží na český a slovenský trh a s ní i výjimečná technologie EnergySpin. Proč výjimečná? Oproti běžným „áčkovým“ pračkám totiž umožňuje prát úsporně v energetické třídě A nejen při referenčním programu Eco, ale i u ostatních programů, jako jsou oblíbené Extra rychlé praní nebo Bavlna.

To, že je pračka v energetické třídě A, ještě neznamená, že je úsporná i v jiných pracích programech. Energetická třída je stanovená na základě měření referenčního programu Eco, který je ale v drtivé většině velmi málo používán. Nevýhodou programu Eco je, že prostě trvá dlouho, proto většina uživatelů sáhne po programech, které zaručují rychlé vyprání nebo jsou specifické pro daný druh prádla. Aby tyto programy dokázaly prádlo dobře vyprat, musí se ale zvýšit teplota praní nebo jeho mechanika, což má vliv na spotřebu energie. 

Technologie EnergySpin umožňuje zachovat krátký čas oblíbených programů a udržet nízkou spotřebu energie, aniž by utrpěla kvalita vyprání. To je výsledkem přepracování algoritmů, které ovlivňují pohyby bubnu a otáčky hned v počátku praní. Tím se lépe rozpustí prací prostředek, lépe pronikne do tkaniny a je zajištěné kvalitní vyprání prádla bez nutnosti zvyšování teploty, intenzity nebo délky praní.  S EnergySpin je tímto způsobem udržená nízká spotřeba elektřiny odpovídající energetické třídě A i u často používaných programů, a to až o více jak třetinu oproti jiným pračkám bez EnergySpin*.

EnergySpin bude spojovací technologií napříč modely nové řady NX. Ta se bude lišit od současných řad specifickým zaoblením rámu dvířek a 4 barevnými kombinacemi ovládacího panelu a dvířek. Pračky Beko NX dorazí v kapacitě na 7-10 kg prádla, v nabídce bude i slim verze pro malé koupelny.

Úsporná technologie EnergySpin se ale nebude týkat pouze řady NX, postupně bude zahrnutá také do současné řady Beyond. Tím se nabídka úsporného praní značně rozšíří a bude na výběr mezi nejrůznějšími parametry a výbavou doprovázených „áčkovým“ praním i u často používaných programů.

S EnergySpin perou často používané programy také v „áčku“ a ušetří až 35 % energie*.

www.beko.com