Nové produkty

zpět
Komerční sdělení
16.07.2024

Opravdová robotická myčka na podlahy dorazila na trh. Představujeme Kärcher RCF 3

Opravdová robotická myčka na podlahy dorazila na trh. Představujeme Kärcher RCF 3

Mopy používané u většiny robotických vysavačů nemohou mít větší ambice než o něco snížit frekvenci důkladného manuálního úklidu. Skutečně vytřít podlahu vyžaduje víc než jen pasivní přejezd hadříku připevněného na spodku robotu. Dokazují to už celé roky manuální podlahové myčky Kärcher s aktivně rotujícími kartáči a systémem separátních nádržek na čistou a špinavou vodu. Vytírání podlah se díky nim stalo účinnějším, rychlejším a pohodlnějším. Technologii z těchto osvědčených výrobků nyní přebírá první robotická myčka Kärcher, která zajistí plně automatizované kvalitní vytírání.

Robotické vysavače urazily dlouhou cestu. V posledních letech se díky pokročilé technologii laserové navigace, schopnosti se velmi přesně orientovat v prostoru a plánovat systematický úklid i dalším vylepšením staly samostatnějšími a efektivnějšími. Platí to samozřejmě i pro současné robotické vysavače německé značky Kärcher. Pokročilé inovace včetně laserové navigace převzala také nová robotická myčka RCF 3. Spolu se zmíněným systémem mytí podlah z manuálních modelů podlahových myček. Výsledkem je jedinečný produkt se schopností zcela autonomně zajistit mokrý úklid na tvrdých podlahách.

Rotující válec a systém dvou nádržek

Základem robotu je válec z mikrovlákna, který aktivně vytírá podlahu a sbírá i lehké suché nečistoty, jako jsou prach nebo drobky. Z nádržky se na válec aplikuje voda smíchaná s čisticím roztokem, která je následně s nečistotami nasávána do odděleného zásobníku. Podlaha se tedy kontinuálně myje čistou vodou a nedochází k pouhému roztírání nečistot, jak je tomu u robotů s pasivním mopem, ale i při manuálním vytírání hadrem.

Kdo má doma koberce, nemusí se bát. Robot lze nastavit, aby se jim zcela vyhnul. Alternativně lze nechat robot koberce přejet, přičemž je při jejich automatické detekci zajištěno, aby se vypnulo dávkování vody. Robot tedy koberce nenamáčí.

Laserová navigace a precizní mapování

Díky laseru si vytvoří robotická myčka Kärcher mapu celé domácnosti s rozdělením na jednotlivé místnosti, kde lze nastavit různou intenzitu úklidu i dávkování vody. Po prvním spuštění navíc robot velmi rychle celý prostor projede bez uklízení, což jeho instalaci výrazně urychluje a usnadňuje. Pochopitelně lze v aplikaci v telefonu vymezit zakázané zóny či virtuální zdi. Problém pro robotickou myčku nepředstavují ani prahy.

Jednoduchá údržba

Nádržky na vodu lze vyjmout jedním pohybem a následně od sebe snadno oddělit. Doplňování je stejně snadné jako čištění. Nádržku na špinavou vodu lze dokonce celou otevřít, abyste ji mohli dokonale vypláchnout a žádné nečistoty se v ní neusazovaly. A jedním pohybem vyjmete také rotační válec, jehož vyčištění pod tekoucí vodou je otázkou chviličky.

Robotická myčka Kärcher RCF 3 používá kvalitní lithiový akumulátor a na jedno nabití vydrží v provozu až 120 minut. V závislosti na zvoleném režimu úklidu zvládne vytřít oblast o velikosti až 80 m². Nepostrádá ani český hlasový výstup, senzory proti pádu a další prvky, na které jste zvyklí z robotických vysavačů této značky.

www.karcher.cz