SELL - ČERVEN 2014 - page 36

36
36•Sell •Červen2014
Majitele či zástupce kuchyňských studií
a elektroprodejenpřivítalo vBrněna20
zástupců společnosti Electrolux včetně
generálního ředitele Martina Svobody,
obchodního řediteleMartinaNovotného
a marketingové manažerky pro český
trh Ivony Balážové. Vzhledem k celkové-
mumnožství lidí byla akce rozdělena do
dvou dnů, aby si všichni účastníci mohli
zblízka prohlédnout všechny vystavené
produkty a získali bez dlouhého čeká-
ní informace od přítomných zástupců
společnosti Electrolux. Středeční část
programu moderovala populární Iva
Pazderková alias „Blbá blondýna“, jejíž
stand-up comedy sklidila velký ohlas.
Následovalo vaření s šéfkuchařem pro-
fesionální divize Electrolux Antonínem
Bradáčem, který představil přednosti
nové řady SousVide pro inovativní způ-
sob vaření. Druhý den se pak o zábavu
staral chemik-showman Michael Lon-
desborough, jehožhrátkysplynyakapa-
linami připomínaly spíše alchymistické
čáry, nicméně všechny efekty stály na
pevných vědeckých základech.
AEGSousVide
Revoluce v domácí kuchyni
Největší a nejvýraznější novinkou, kte-
rou letošní Roadshow odhalila, byla
nová trouba SousVide a k ní určená
vakuovací zásuvka. A co že to vlastně
to SousVide znamená? Tento francouz-
ský výraz označuje vakuum, které hraje
při přípravě jídla v nové troubě hlavní
roli. Uživatel nejprve vloží potraviny do
speciálního sáčku, v profesionálním
vakuovači AEG VS92903M zbaví sáček
vzduchu a posléze nechá jídlo připra-
vovat v troubě AEG ProCombi SousVide
(BS9354151M) při velmi nízké teplotě
(do 120 °C). Hlavními přednostmi toho-
to systému přípravy jídla jsou výrazně
nižší ztráta objemu (místo až 50 % činí
ztráta pouhých 5–10%), zachování nut-
ričních hodnot, lepší okořenění (vůně
a chuť bylinek a jiných dochucovadel
proniká do struktury jídla), minimální
riziko spálení jídla, minimální nároky
na čištění (jídlo se připravuje v sáčcích)
amožnost delšíhouchovávání potravin.
Nová troubaumožňuje takédalší způ-
soby přípravy včetně tradičního pečení.
Jelikož se jedná oparní model, lzeupra-
vovat jídlovpravépáře (96°C) při 100%
vlhkosti (vhodné pro ryby, zeleninu),
v kombinaci páry a horkého vzduchu při
50% vlhkosti (vhodné pro pečivo, peče-
ní do 140 °C) nebo v kombinaci menší-
ElectroluxRoadshow2014
Představení novineka školení partnerů letosuBrna
Vícenež 200obchodních partnerů společnosti Electrolux se vydalo v závěrukvětnadonově postaveného
resortuMaximusnaokraji Brnana tradiční Roadshow, kde firmaprezentovalapestréspektrum letošních
novinek. Pozvání naakci přijala i redakcemagazínuSELL.
REPORTÁŽ
1...,26,27,28,29,30,31,32,33,34,35 37,38,39,40,41,42,43,44,45,46,...56
Powered by FlippingBook