SELL: Červen 2016 - page 17

11
Sell • Červen 2016 • 11
story. Teplotní rozdíl může být až 70 °C
a horní prostor je opatřen technologií
Surf pro rovnoměrné pečení. Podstatnou
novinkou je unikátní funkce ProfiPizza.
Pizza je zde pečená při vysoké teplotě
320 °C a to za krátký čas 6 až 8 minut.
Jedině tak dosáhneme pizzy, na jakou
jsme zvyklí v restauraci, kde ji pečou
v kamenné peci.
A na které kategorie produktů se chcete
nyní zaměřit? Kde cítíte potenciál pro
další růst?
Jak už jsem zmínil v předchozí odpovědi,
klademe a budeme klást důraz na vesta-
vené spotřebiče, jejichž portfolio budeme
ještě nadále rozšiřovat, a vycházet vstříc
požadavkům zákazníků. Do značné míry
jsme také obměnili a rozšířili portfolio
chladniček. A znovu musím zmínit sušič-
ky, po kterých na trhu už delší dobu roste
poptávka.
Loni jste uvedli na trh novou generaci
myček s některými inovacemi, jako je
ochrana proti korozi skla. Jak si tyto
myčky stojí v tvrdé konkurenci?
Zmíněnou funkci ochrany proti korozi skla
zákazníci samozřejmě oceňují. V některých
myčkách již nalezneme plně automatickou,
v některých zatím pouze mechanickou.
Vždy ale šetrně myje nejen běžné sklo, ale
vlastně veškeré nádobí včetně křehkého
porcelánu a dalšího cenného nádobí. Naše
myčky celkově nabízejí mnoho zajímavých
technologií a prvků, například volitelnou
funkci AquaIntense v podobě přídavného
ramene s rotační tryskou, která umožní
dokonalé umytí velmi špinavého nádobí,
jako jsou například pánve nebo hrnce. Při-
rozené dosušení nádobí je zase možné díky
automatickému otevření dveří po skončení
programu – prodejci by měli tuto funkci
doporučit hlavně v případě zapínání myč-
ky na noc nebo před odchodem do práce.
A zapomenout nesmím ani na samočisticí
filtr EverClean, který není nutné manuálně
čistit po každém mycím cyklu. K myčkám
také dodáváme zajímavé příslušenství, jako
je držák na vysoké skleničky nebo držák na
mytí plechů.
Už historicky máte velmi bohaté port-
folio amerických chladniček. Preferují
zákazníci z vaší nabídky klasické mode-
ly, nebo ty čtyřdveřové?
Pokud budeme srovnávat klasickou ame-
rickou chladničku s tou čtyřdveřovou,
je vítěz jasný. A to druhá jmenovaná.
Vycházíme jak z porovnání uživatelského
komfortu, tak prodejů. V našem portfo-
liu zkrátka zákazníci volí výrazně čas-
těji čtyřdveřovou variantu, a to i proto,
že jsou nadále celkem ojedinělým artik-
lem. Nejen díky své koncepci se čtyřmi
dvířky. Disponují také takzvanou multi-
zónou, skrývající se za pravými spodními
dvířky. V této zóně lze nastavit teplotu
od –24 °C do + 10 °C a podle potřeby
ji využívat jako chladničku nebo mra-
zák. Navíc lze v tomto prostoru nastavit
opravdu přesně teplotu 0 °C, a vytvořit
tak nadstandardně velkou nulovou zónu.
Jaký technicky trend z posledních let
vnímáte jako nejdůležitější? Invertor?
Tepelné čerpadlo u sušiček? Nulové
zóny?
Není nejdůležitější zvolit pouze jeden
technický trend. Důležité je podle mě
se dívat na spotřebič očima zákazníka.
Zjistit, co mu nejvíce v jeho konkrétní
situaci pomůže a vyhovuje. Úspory nejen
energie, peněz, ale také času, příjem-
né používání, efektivita… Technologie
proto nevnímáme jako trend, ale jako
prostředek, který zákazníkovi má při-
nést užitek a právě dané úspory. Když
se zaměřím například na vámi zmiňo-
vaný invertor – jen díky tomu můžeme
u praček nabízet moderní programy pro
sportovní oblečení nebo módní prádlo.
A v chystaných spotřebičích přijdou ve
spojení s ním ještě další novinky.
Co chystáte k uvedení v příštích měsí-
cích? Přijdou nějaké zásadní novinky?
Jelikož se právě nacházíme v letním
období, obměňujeme portfolio chladni-
ček. Změna je patrná jak v designovém,
tak v technologickém provedení těchto
spotřebičů. Kupříkladu z klasického sys-
tému No Frost jsme se posunuli k systé-
mu NeoFrost s kompletně oddělenými
chladicími okruhy. Pro chlazení potravin
v chladicí části se nepoužívá suchý vzduch
z mrazáku, takže nejsou čerstvé potravi-
ny vysušovány. Naopak je v chladicí zóně
udržována vyšší vlhkost vzduchu, tedy
příznivější klima pro skladování potravin
– jednoduše řečeno zůstávají déle čerstvé.
Další novinkou je přihrádka EverFresh+,
která pomáhá minimalizovat ztráty vlh-
kosti a stabilizovat teplotu pomocí vzdu-
chových kanálků. Přihrádka poskytuje
nejlepší podmínky pro uchovávání ovoce
a zeleniny, tak aby si zachovaly dlouhou
čerstvost. Jejich skladovací doba se zvy-
šuje až na 30 dní.
INTERVIEW • LUBOŠ PRIKNER • BEKO
1...,6,7,8-9,10,11,12,13,14,15,16 18,19,20,21,22,23,24,25,26,27,...62
Powered by FlippingBook