SELL: Březen 2017 - page 8-9

Profi pizza v troubě
Beko BIM 35401 XMS
Opravdová pizza. Žádná rozmrazovaná, ale pečená
na 320°C na kameni, to neumí žádná jiná trouba v ČR.
Alsaská pizza
(Tarte flambée)
Zkuste si snadný a rychlý recept od Romana Vaňka!
Budeme potřebovat
Postup přípravy
Nechte si chutnat!
Suroviny na těsto:
Ingredience na náplň:
• 25gmásla
• 5g droždí
• 250ml vody
• 500g hladkémouky
• hladkámouka na podsypání těsta
• 520g crème fraîche
• 2 lžičky soli
• ½kávové lžičky nastrouhaného
muškátového oříšku
• 280g uzené slaniny
• 280g červené cibule
• čerstvě mletý pepř na dochucení
1. Vyndej z lednicemáslo a nech ho změknout v pokojové teplotě.
2. Do robotu upni nástavec typu „hák“.
3. Vmisce rozmíchej droždí se 60ml vody.
4. Domísy robotu nalij zbývající vodu. Přidej rozmíchané droždí, mouku a změklémáslo. Míchej na středních otáčkách 8minut
do hladkého těsta.
5. Vál posypmoukou a vyklop na něj vymíchané těsto. Vytvoř z něj kouli, přikryj čistou utěrkou a nech 1 hodinu zrát.
6. Z těsta utvoř váleček, který rozděl na 4 stejné díly. Každý o váze cca 200g.
7. Rozehřej troubu na 280 °C.
8. Nařezej 4 pečicí papíry na velikost plechu do trouby.
9. Každý díl těsta vyválej na obdélník zhruba 28 x 38cm. Těsto bude velmi tenké. Přenes rozválené těsto na pečicí papír.
10. Smíchej vmisce crème fraîche, sůl amuškátový oříšek.
11. Nakrájej slaninu a cibuli na tenké nudličky.
12. Pomaž vždy jeden kus rozváleného těsta směsí crème fraîche a posyp částí cibule a slaniny. Dle chuti opepři.
13. Obrať plech vzhůru nohama a přetáhni na něj pečicí papír s připraveným tartem.
14. Peč na pizza kameni přibližně zhruba 3 až 5minut, dokud nezačnou okraje tartu tmavnout nebo se na němnetvoří puchýře.
Roman Vaněk
zakladatel Pražského kulinářského institutu.
320 °C
na pizzu
1,2,3,4-5,6,7 10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,...76
Powered by FlippingBook