Produktový přehled

25.05.2021

Mixéry se prodávají v pandemii dobře

Mixéry se prodávají v pandemii dobře

Segment mixérů, ať už ponorných, nebo stolních, těží už rok z protiepidemických opatření. Spotřebitelé ve větší míře kupují všelijaká zařízení, která jim mohou usnadnit přípravu jídel v domácnosti. A mixéry se na covidové vlně vezou také.

Technologicky a funkčně je trh poslední rok dva poměrně stabilní bez výraznějších trendů, jakými byly před pár lety osobní smoothie mixéry a o něco později mixéry vysokorychlostní. První jmenované mají svůj zlatý věk za sebou, a i když se prodávají dál, přetlak nabídky už není takový. V jednu chvíli musel mít tento typ mixéru snad každý výrobce a každá obchodní značka. Tomu je naštěstí konec a nabídka se zpřehlednila. A rozmach vysokorychlostních mixérů máme již také za sebou – ty se na trhu již etablovaly a tvoří u mnoha značek pevnou součást jejich portfolia. Překotné uvádění těchto modelů ze strany rozličných oportunistů, kteří jen rychle nějaký ten mixér sehnali v Číně a nechali na něj nalepit svou značku, také skončilo. Celkově se trh tedy uklidnil, čemuž odpovídá i následující produktový přehled. Najdete v něm mix nových či chystaných výrobků s již nějakou dobu prodávanými modely. V minulých letech jsme měli v přehledech mixérů převážně žhavé novinky, jak se chtěly jednotlivé firmy svézt na vlně popularity zmiňovaných smoothie a vysokootáčkových modelů.

Tyčové mixéry:

Beko

750 W • 12 rychlostí + režim Turbo

Značka Beko uvede v létě na trh zcela novou řadu malých domácích spotřebičů Sirius Line, kterou stručně představuje na straně 25. Celou řadu spojuje luxusnější provedení s prvky z nerezu. My do redakční části zařazujeme tento tyčový mixér a v další části přehledu ještě stolní mixér. Tyčový model má v mixovací noze 4 ostří, aby kvalitně a rychle zpracoval veškeré suroviny. Dodáván je také se sekáčkem používajícím litrovou skleněnou mísu, šlehačem se dvěma kovovými metlami a litrovou nádobou.

Black+Decker

1 500 W • 20 rychlostí + režim Turbo

Tyčových mixérů s 1500W motorem není na trhu mnoho a ty, které by měly příkon ještě vyšší, jsme nenašli žádné. Loňská novinka značky Black+Decker patří tedy z hlediska výkonu mezi absolutní lídry trhu. Mixér umožňuje velmi přesné nastavení rychlosti zpracování surovin. Nerezová mixovací noha obsahuje 4 čepele ze stejného materiálu. Design je upraven tak, aby nedocházelo při zpracování surovin k jejich nežádoucímu rozstřiku. Součástí příslušenství je i sekáček, šlehací metla, nástavec na pyré a mixovací nádoba s měrkou. Spuštění mixéru se provádí tlačítkem na boku, kde se nachází i speciální tlačítko pro aktivaci režimu Turbo. Volbu rychlostí řeší výrobce ovladačem na svrchní straně přístroje.

Bosch

1 000 W • 12 rychlostí + režim Turbo a funkce vakuování

Dostupnost: novinka již v prodeji

Už předloni přišla na trh německá značka Bosch s novou generací svých tyčových mixérů, k nimž vedle tradičních doplňků nabídla i modul pro vakuování. Mixér tak může sloužit jak ke zpracování surovin, tak k jejich optimálnímu skladování a prodloužení čerstvosti. Z nabídky jsme vybrali model uvedený na trh koncem loňského roku, který používá 1000W motor a je dodáván v sadě se sekáčkem (500 ml), šlehačem, mixovací nádobou (600 ml) a samozřejmě vakuovacím příslušenstvím. To tvoří jeden zmíněný modul, dále 1,2l vakuovací dóza a vakuovací sáčky. Mixovací noha používá systém QuattroBlade se 4 čepelemi.

Braun

1 200 W • Plynulá regulace rychlosti + 3 režimy

V závěru loňského roku přišla značka Braun na trh s inovovanou verzí svého vlajkového mixéru MultiQuick 9 s unikátním systémem ACTIVEBlade s noži pohybujícími se blíže ke dnu nádoby, aby byly zpracovány opravdu všechny suroviny. Novinka se vyznačuje 1200W motorem a plynulou regulací jeho chodu pouhou intenzitou stisku tlačítka. Kromě toho má mixér také takzvaný iMode tvořený 3 přesně nastavenými rychlostmi – vysokou, nízkou a pulzováním. Součástí tohoto setu je spolu s nerezovou mixovací nohou také XL food procesor s nádobou o objemu 3,2 l (krájení, krouhání, hnětení), 9mm kostičkovač s objemem 2 l, sekáček o objemu 500 ml, šlehací metla a 600ml mixovací nádoba. Od letošního června bude i k této řadě dostupné příslušenství k dodatečnému dokoupení. Více informací v podrobném článku značky Braun na straně 14.

Concept

800 W • Plynulá regulace otáček + režim Turbo

Z portfolia české značky jsme vybrali mixér s plynulou regulací otáček a možností dosáhnout okamžitého maximálního výkonu pomocí tlačítka Turbo. Vedle nerezové mixovací nohy je dodávána v balení i šlehací metla, sekáček a mixovací nádoba o objemu 800 ml. Sekáček má objem 500 ml. Concept v popisu vyzdvihuje ještě přítomnost tichého DC motoru. Samotný mixér a šlehací metlu lze skladovat v nástěnném držáku, který najdete v příslušenství. Výrobek tak může být v kuchyni vždy po ruce.

DOMO

600 W • Plynulá regulace rychlosti + režim Turbo

Na konci února dorazil na trh tento cenově dostupnější tyčový mixér belgicko-české značky DOMO, který je tvořen celkem standardní sadou. V příslušenství najdete šlehací metlu, sekáček s objemem 500 ml a mixovací nádobu, která má objem 700 ml. Samotný mixér má nejen nohu, ale i tělo z nerezu. Horní část je z protiskluzového materiálu. V mixovací noze se nacházejí 4 nerezové nože.

ECG

750 W • Plynulá regulace rychlosti + režim Turbo

Cenově dostupný tyčový mixér ECG se vyznačuje pogumovaným protiskluzovým tělem, snadno přístupnými tlačítky pro zapnutí a aktivaci režimu Turbo. Regulace rychlosti je pak řešena celkem klasicky otočným voličem na svrchní straně. Mixér je dodáván v sadě se sekáčkem (500 ml), mixovací nádobou (600 ml) a šlehací metlou.

Rohnson

1 200 W • Plynulá regulace otáček + režim Turbo

Zhruba za měsíc dorazí na trh další model tyčového mixéru Rohnson s vysokým výkonem. Tentokrát v designu se zaoblenými tvary. Horní část mixéru slouží k regulaci otáček, přičemž zapnutí a vypnutí je řešeno tlačítkem na boku. Pod ním se nachází ještě tlačítko režimu Turbo. Mixér má nohu i všechny 3 nože z nerezové oceli. R-595 je navíc dodáván se sekáčkem, šlehací metlou a mixovací nádobou.

Sencor

1 200 W • 20 rychlostí

Vlajková loď mixérů značky Sencor patří mezi prémiové sady v přehledu. Jednak používá výkonný 1200W motor, na který je navíc poskytována 6letá záruka, a jednak obsahuje pestrou paletu příslušenství. Součástí balení je nerezová mixovací noha s noži s titanovým povrchem, dvojitá šlehací metla, 500ml sekáček a mixovací nádoba o objemu 0,8 l. Kromě toho přidává Sencor k mixéru ještě food procesor (1,25 l), a to jak s noži, tak 2 struhadly pro krájení, krouhání a strouhání.

Tefal

1 000 W • Plynulá regulace rychlosti

V průběhu loňského roku Tefal postupně rozšiřoval novou řadu tyčových mixérů Infiny Force. Na podzim se v portfoliu objevil například tento model, u kterého výkon mixování ovládáte velmi intuitivně intenzitou stisku tlačítka na boku. Mixovací noha má 4ramenný nůž Powelix Life se zvýšenou životností. Mixér by také měl nabízet až o 30 % rychlejší zpracování surovin. Výrobce přibaluje i šlehací metlu, sekáček s objemem 500 ml a 800ml mixovací nádobu.

Stolní mixéry:

Beko

Nerezové prvky • 6 rychlostí + režim Turbo • Skleněný džbán – 1,75 l • 800 W

Chystanou řadu Sirius Line značky Beko zastupuje v přehledu i stolní mixér, který kombinuje tradiční materiály – plášť z nerezu se skleněným džbánem. O zpracování surovin se starají 4 vroubkované čepele z nerezové oceli. Volit lze z 6 rychlostí, případně aktivovat pulzní režim. Zmíněná skleněná nádoba má objem 1,75 l.

Concept

Až 26 000 ot./min. • 3 programy • Skleněný džbán – 1,8 l • 1 300 W

Během letošního jara představila česká značka Concept nový model vysokootáčkového mixéru s tradičnějším a jednodušším designem, než na jaký jsme u vysokorychlostních modelů poslední dobou zvyklí. Zpracování surovin má u něho na starosti 6 nožů, jejichž rychlost otáčení lze plynule ovládat. Případně zvolit jeden z přednastavených programů – drcení ledu, smoothie a čištění. Concept k přístroji dodává i filtr na zrníčka, která mohou někomu v nápojích vadit. Sítko je velmi jemné a oddělí i zrníčka z jahod nebo kiwi.

ETA

Až 32 000 ot./min. • Vakuový mixér • Plynulá regulace rychlosti + 3 programy • Tritanový džbán – 1,3 l • 1 500 W

I česká značka ETA se vrhla do vyššího cenového segmentu vakuových mixérů a koncem loňského roku uvedla tento model v elegantním černém provedení. Mixér má kovové tělo, nepostrádá protihlukový kryt a plynulou regulaci otáček. Kromě toho je možné aktivovat jeden ze tří programů – Smoothie, Silent s nižší hlučností a Vacuum (zajistí samostatné vakuování). Nechybí ale ani pulzní režim pro okamžité dosažení maximálního výkonu. Součástí balení je navíc přenosná tritanová lahev o objemu 0,6 l. Smoothie připravené bez přítomnosti vzduchu si v ní můžete vzít s sebou ven.

Kuvings

Až 32 000 ot./min. • Vakuový mixér • Plynulá regulace rychlosti + 5 programů • Tritanový džbán – 1 l • 1 500 W

Do kategorie cílené na nejnáročnější zákazníky patří tento nový vakuový mixér korejské značky Kuvings. Novinka navazuje na úspěšný model SV-500, ale je kompaktnější a cenově dostupnější. Výrobek nabízený v několika barevných variantách umožňuje zpracovávat suroviny bez přítomnosti vzduchu. Připravené smoothie či další nápoje nebo pokrmy tak vydrží mnohem déle čerstvé a uchovávají si více zdraví prospěšných látek, protože neoxidují. Samozřejmě lze mixér použít i bez vakuového režimu. Nechybí ani automatický režim pro přípravu polévky. Díky extrémně rychlé rotaci nožů se suroviny zahřívají až na 75 °C, takže se suroviny tepelně upraví a jídlo můžete podávat horké.

Philips

6 čepelí ProBlend Crush • Plynulá regulace rychlosti + režim Turbo • Skleněný džbán – 2 l • 1 000 W

Stolní mixér nizozemské značky staví především na 6 nožích a skleněné nádobě se speciálním tvarem, která zlepšuje průtok ingrediencí, a ve výsledku tedy jejich zpracování. Centrálně umístěný velký ovladač slouží k pohodlnému nastavení výkonu. Při otočení doleva jím aktivujete pulzní chod. K mixéru je dodávána i přenosná nádoba na smoothie. Nože a další odnímatelné části mixéru lze mýt v myčce.

Rohnson

Titanové nože • 2 rychlosti + režim Turbo • Skleněný džbán – 1,5 l • 1 300 W

Kompaktní mixér Titanium Pro od značky Rohnson má velmi jednoduché ovládání se 2 rychlostmi a pulzním režimem. Volič výkonu má decentní modré podsvícení. Mixér nabízí vysoký výkon a kvalitní skleněnou nádobu, takže se nebojí ani drcení ledu. Samozřejmostí je bezpečnostní mechanismus nebo protiskluzové nožičky.

Sage

Kombinace mixéru a odšťavňovače • 5 programů • Tritanový džbán – 1,5 l • 1 350 W

S unikátním řešením značky Sage v podobě takzvaného „bluiceru“, tedy kombinace mixéru a odšťavňovače“, se již brzy seznámíme opravdu podrobně – připravujeme pro vás ve spolupráci se společností FAST videoprezentaci produktu. Zde nyní tedy stručně – výrobek slouží k odšťavňování i mixování, přičemž lze obě funkce i kombinovat a docílit tak zcela mimořádných smoothie koktejlů. Volitelně lze výrobek doplnit ještě vakuovým nástavcem a mixovat suroviny bez přítomnosti vzduchu, aby nepodléhaly oxidaci. Uživatel má k dispozici 5 programů pro mixování a 10 rychlostí odšťavňování. S přípravou a ovládáním pomáhá také přítomný displej. Jelikož se jedná o výrobek z prémiové kategorie, nerezové provedení základny je samozřejmostí.

Tefal

Až 35 000 ot./min. • 5 programů • Tritanový džbán – 1,75 l • 1 600 W

Na podzim loňského roku uvedla značka Tefal na trh tento extra výkonný mixér s 5 automatickými programy a možností manuálního nastavení výkonu i času mixování. O zpracování surovin se starají nože Powelix s povrchem z titanu. Vedle hlavní mixovací nádoby o objemu 1,75 l je v balení dodávána ještě přenosná nádoba s uzávěrem určená především na smoothie. Vyrobena je také z tritanu a má objem 0,6 l. Suroviny lze samozřejmě mixovat přímo v ní.