CHUTNÁ INSPIRACE
INGREDIENCE
POSTUP
Maso osolíme, opepříme, pokapeme pepřovou omáčkou a zavážeme kuchyňským provázkem. Z nádoby vyjmeme míchací
lopatku, vlijeme olej, zavřeme víko a knoflík pro přípravu pokrmů přepneme do polohy dušení (termostat stupeň 4), čas 7 minut
a stiskneme tlačítko vypnutí / zapnutí. Po 2 minutách vložíme maso, které po zbývající čas opečeme z každé strany. Z misky
odstraníme zbývající olej, knoflík pro přípravu pokrmů přepneme do pozice funkce trouby (termostat stupeň 4), čas 20 minut
a stiskneme tlačítko vypnutí / zapnutí. Po 10 minutách maso otočíme, dokončíme tepelnou úpravu a na talíři necháme ještě
5-10 minut přikryté odpočinout.
ROASTBEEF
Hovězí (filet) 1000g
Sůl
Pepř
Hořčice 2 lžíce
Pepřová omáčka
Olej
Čas přípravy:
30
Čas vaření:
30–45
Porce:
6 porcí
Chod:
hlavní jídlo
INGREDIENCE
POSTUP
Brambory oloupeme, nakrájíme je na menší kousky, propláchneme je a dobře osušíme. Do nádoby vložíme míchací
lopatku, nakrájené brambory, olej, osolíme a přidáme rozmarýn a česnek. Uzavřeme víko a knoflík pro přípravu
pokrmů přepneme na režim hranolek (termostat stupeň 4) a stiskneme tlačítko vypnutí / zapnutí.
Tepelně upravujeme 35 - 40 minut..
PEČENÉ BRAMBORY
Oloupané čerstvé
brambory 1500g
Jemná sůl
2 větvičky rozmarýnu
Stroužek česneku
Slunečnicový olej
Čas přípravy:
10–20
Čas vaření:
30–45
Porce:
8 porcí
Chod:
příloha
INGREDIENCE
POSTUP
Nastrouháme omytá jablka, přidáme k nim rozinky, skořici, cukr, vlašské ořechy a vše jemně promícháme a nechá-
me odpočinout. Mezitím na pečicím papíře rozválíme listové těsto, posypeme strouhankou, necháme 2-3 cm okraje,
rozprostřeme směs jablek, závin stočíme po jeho delší straně a uzavřeme i po okrajích. Závin vložíme na pečícím
papíru do nádoby. Víko uzavřeme a knoflík pro přípravu pokrmů otočíme do polohy přípravy koláče (termostat
stupeň 2), čas 25- 35 minut dle použitého těsta a velikosti náplně a stiskneme tlačítko vypnutí /zapnutí.
JABLKOVÝ ZÁVIN
Listové těsto
ve tvaru obdélníku
Jablka 220 g
Cukr 50 g
Rozinky 100 g
Vlašské ořechy 50 g
Strouhanka
Mletá skořice
Čas přípravy:
10–20
Čas vaření:
15–30
Porce:
6 porcí
Chod:
dezert