SELL: Říjen 2015 - page 28

28
28 • Sell • Říjen 2015
Káva se proměnila v posledních letech
v Česku z pouhého životabudiče v gur-
mánský zážitek. Co myslíte, že za tím
stojí?
Řekl jste to zcela přesně. Káva je záži-
tek. A lidé chtějí vědět, jaký ten zážitek
bude. Chtějí ho detailně poznat. Podob-
ně jako u vína se již nespokojí s pouhým
konstatováním „bílé nebo červené“,
a tak i u kávy chtějí znát lokalitu sběru,
druh zpracování či farmu, ze které skli-
zeň pochází. Proto u všech káv Coffee
Club dbáme na jasné doložení původu
a druhu kávových zrn. Součástí každého
balení naší kávy je i „Cup-tasting form“,
tedy profesionálně zpracovaný a bodo-
vaný chuťový profil kávy, obdobný těm,
které se používají na mezinárodních
soutěžích. Naši zákazníci tak mohou
objevovat nové chutě a naučit se je roze-
znávat.
Jak by mělo vypadat správné espreso?
Lze ho optimálně připravit i v automa-
tickém kávovaru?
Espreso v pravém slova smyslu je jas-
ně definováno a snad vše již o tom bylo
řečeno. Na druhou stranu nelze očeká-
vat, že například v kancelářích si všich-
ni pořídí profesionální pákové kávovary
s mlýnkem. Automatické kávovary jsou
další z možností, jak si připravit kvalitní
zážitek z kávy. V kancelářích je to ide-
ální volba díky snadné obsluze, rychlosti
a konstantní kvalitě.
A co alternativní přípravy kávy, jak se
na tyto způsoby díváte vy?
V Coffee Clubu rozlišujeme tři základ-
ní směry přípravy kávy – profesionální
pákové kávovary, automatické kávovary
a alternativní metody. Nejzdravějším
způsobem přípravy zůstává espreso. Ale
každý z těchto způsobů přípravy kávy
má své milovníky a zastánce. Vždy je
však důležité zvolit správnou kávu pro
daný způsob přípravy, zejména správně
upraženou. Proto v Coffee Clubu nabízí-
me i volitelný způsob pražení s ohledem
na budoucí způsob přípravy kávy.
Pracujete v největším českém kávovém
centru. Co vše zde zákazníkům nabízí-
te? Především těm firemním.
Coffee Club je součástí Kávového centra
zejména díky obrovskému zázemí, které
zde je. Jednoduše řečeno je zde vše, co
s kávou souvisí – od zelené kávy v žo-
cích přes její zpracování a balení až po
všechny myslitelné způsoby její přípravy.
Zákazníci mají možnost ochutnat libo-
volnou kávu připravenou jakýmkoli způ-
sobem a mohou důkladně otestovat jed-
notlivé kávovary. Kávové centrum silně
staví na poradenství a službách. Pro řadu
firem se tak stává místem, kde je možné
konzultovat své investice do kávových
technologií.
Jak se bude projekt Kávového centra
rozvíjet dál?
Kávové centrum se stále více stává mís-
tem, kde se potkávají lidé kolem kávy.
Za Coffee Club připravujeme akademii,
tedy baristické a kávové kurzy. Zača-
li jsme v Brně v našem školicím centru
v Medlánkách a pokračovat chceme
i v Praze. V říjnu otevře v Kávovém cen-
tru svůj showroom pražírna kávy Road
Roasters. Se svým vlajkovým produktem
Yakima Coffee chystá řadu zajímavých
degustací ze světa výběrové kávy, osobně
se na to velmi těším. Své aktivity v Kávo-
vém centru rozšiřuje i společnost Caffita-
ly či dodavatel profesionálních technolo-
gií Nuova Simonelli a Victoria Arduino.
Zkrátka zde žijeme kávou!
Barvy, vůně a emoce z různých koutů světa na jednom místě. To je Coffee Club. Nová značka
exkluzivní výběrové kávy, kterou do svého portfolia letos zařadila společnost JABLUMCzech. Nejen
o nové kolekci káv jsme si povídali s hlavním baristou Coffee Clubu panem Michalem Nováčkem.
Michal Nováček:
Nároky milovníků kávy rostou
INTERVIEW • MICHAL NOVÁČEK • COFFEE CLUB
1...,18,19,20,21,22,23,24,25,26,27 29,30,31,32,33,34,35,36,37,38,...60
Powered by FlippingBook