SELL: Říjen 2015 - page 25

25
Sell • Říjen 2015 • 25
který se v posledních letech značně roz-
rostl. Další vlastní prodejní místa mohou
v následujících letech samozřejmě násle-
dovat.
Jaké další novinky můžeme od Nespres-
sa v blízké budoucnosti očekávat?
Novinky přinášíme pravidelně jak v oblas-
ti kávy, tak kávovarů, a to na poli B2C
i B2B. Pro konečné zákazníky například
do konce roku představíme nové limitova-
né kávy z řady Variations, opět pro vánoč-
ní období. Letos v září jsme představili
rozšíření řady kávovarů Lattissima Touch
o metalické barvy a nové příslušenství.
V řadě B2B pro kanceláře, restaurace
budeme představovat zcela nový kávo-
var, který dlouho očekáváme, a věříme,
že vyplní mezeru na trhu profesionálních
kávovarů, které zatím nabízíme.
Na českém trhu působí Nespresso už
9 let. Co všechno se za tu dobu v českém
světě nejen kapslové kávy změnilo?
Kávová kultura i kávové preference se
na českém trhu za deset let změnily cel-
kem zásadně. Konzumenti se poslední
léta více zaměřují na kvalitní produkty
a vyhledávají kvalitu, kterou sledují jak
při nákupech, tak při návštěvách kaváren
a restaurací. Český trh je otevřený kva-
litním produktům a zákazníci jsou navíc
velmi sofistikovaní v tom, co jedí a pijí,
ať už se jedná o kávu, nebo třeba o víno.
Společnost Nespresso byla jednou z prv-
ních, která na český trh přinesla kapslo-
vý systém a nabídku kvalitní kávy Grand
Cru kvality v kapsli. Máme na trhu velmi
dobrou pozici, ale je třeba pracovat na
zvyšování povědomí o naší značce.
Čím si získaly kávové kapsle během
posledních 10 let takovou popularitu?
Jak už jsem řekla před chvílí, lidé dnes
sledují, co konzumují, a více se zaměřu-
jí na kvalitní produkty a produkty, které
zpříjemňují a možná i zjednodušují život.
Značka Nespresso dopřává zákazníkům
nejkvalitnější čerstvě pomletá kávová zrna
hermeticky uzavřená v hliníkové kapsli
a k tomu designové kávovary a jedinečný
servis. Díky této filozofii se za posledních
30 let společnost Nespresso stala jednou
z nejuznávanějších světových značek. Je
synonymem vysoce kvalitní prémiové por-
cované kávy. Filozofie společnosti vychází
z jednoduché myšlenky: umožnit všem, ať
už doma, v luxusní restauraci, v kavárně,
hotelu, kdekoliv na světě, si vychutnat
šálek dokonalého espresa připraveného
přesně tak, jak by jej připravil profesionál-
ní barista. Kávu Nespresso servíruje více
než 750 světově známých šéfkuchařů,
kteří jsou nositeli michelinských hvězd,
přes 985 nejlepších světových restaurací
a 17 luxusních hotelových řetězců.
Naše kapsle jsou zárukou té největší
kvality, zatímco při běžné přípravě kávy
musíte zajistit, že káva není zoxidova-
ná. Když si koupíte nemletou kávu, tak
v momentě, kdy otevřete sáček, tak začne
oxidovat, i když jsou to celá zrna. Řeše-
ním jsou právě kapsle, káva uvnitř je vždy
čerstvá.
Druhou klíčovou věcí je dostatečný
výběr, takže si můžete vybrat jednu kávu,
kterou budete pít ráno, jinou zase po obědě
nebo večer. Ale my jdeme v tomto směru
ještě dál. Vyrábíme kapsle z hliníku, pro-
tože to je ta nejlepší bariéra proti oxidaci,
vlhkosti a světlu. Takže každý šálek kávy
je přirozeně čerstvý.
V čem se Nespresso liší od svých kon-
kurentů? V kategorii opravdu kvalitní
kapslové kávy vlastně v Česku žádnou
silnou konkurenci nemáte…
Jistě, samotnou otázkou je pojem kon-
kurence. V kapslových systémech samo-
zřejmě je a je celkem široká. Nespresso
však není jen kávovar nebo káva, ale jejich
symbióza vytvářející zkrátka perfektní
systém. Ještě si je potřeba uvědomit, že
vybíráme pouze ta nejkvalitnější kávo-
vá zrna z 1–2 % světové produkce kávy,
která vyhovuje našim přísným regulím.
V kapslích Nespresso je opravdu ta nej-
lepší dostupná káva. Jsme totiž napojeni
přímo na zdroj, tedy na farmáře, kteří
tuto kávu pěstují. Většina firem nakupuje
kávu jako surovinu na komoditních bur-
zách, zatímco my spolupracujeme napří-
mo s více než 63 tisíci farmáři v 11 zemích
světa. A proč? Abychom měli jistotu, že
zákazníkům vždy dodáme kávu ze zrn
té nejvyšší kvality. Přímou spoluprací
s farmáři zároveň zlepšujeme jejich
život i produkci. Pokud bych měla srov-
nat naše špičkové farmy s těmi ostat-
ními, tak jsou přibližně o pětinu lepší.
A u poloviny z nich je vidět i lepší vliv
na životní prostředí. A 40 procent je na
tom lépe finančně. Takže měníme živo-
ty nejen samotných farmářů, ale celých
rodin.
INTERVIEW • Simone Jansen • Nespresso
1...,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24 26,27,28,29,30,31,32,33,34,35,...60
Powered by FlippingBook