SELL - DUBEN 2014 - page 31

31
Sell •Duben2014•31
INTERVIEW•ROMANVANĚK
jmenuje Jídlo s.r.o. Je to pořad,
který nebude tak na krev, jako bylo
Peklo na talíři, a doufám, že ubu-
de spousta krvelačných sociopatů,
kteří měli rádi jen krev, pot, sper-
ma a slzy. Tenhle pořad by měl lidi
naučit věci, které nevědí. Ukazuji,
jak se věci dělají krok za krokem,
ale takovým „pekláckým“ způso-
bem a lidem nelžu. Například uka-
zuji, jak se dělá šunka v malém
a velkémmnožství, proč je levnější
a dražší, začínám už ale u samotné
porážky prasete.
Loni jste se stal tváří turecké
značkyBEKO. Proč právěBEKO?
Já samozřejmě dostávám různé na-
bídky. Bylo mi nejprve vlastně jed-
no, kdo je výrobce. Hned ze začátku
mě na Beku uhranuly tři věci. Prv-
ní bylo, když jsemměl možnost se
podívat na čísla prodejů spotřebičů
v České republice, která tady doká-
zal udělat Roman Kantor se svým
týmem lidí za tak krátkou dobu,
co na českém trhu BEKO působí,
a také normální přátelská, otevře-
ná atmosféra a týmový duch, který
vBekuvládne. Zadruhé, žemi dovo-
lili dělat s jejichprodukty, absolutně
co jsem chtěl. A já jsem rozhodně
vyzkoušel spoustu věcí a trouba
všechno vydržela. Třetím důvodem
pro kladné rozhodnutí stát se tváří
Bekabylo, když jsem viděl číslapro-
dejů v Británii, kde je BEKO číslem
jedna. Británie je v současné době
jednou z nejgastronomičtějších
zemí světa, tak jsem se rozhodl to
vzít. Líbí se mi, že BEKO dává šan-
ci mladým lidem vyzkoušet kvalitní
produkty za rozumnou cenu. Tvr-
dím, že kvalita je úzus, ale servis je
to, co dělá značku dobrou značkou.
BEKO dnes nabízí servis vlastních
techniků a zákaznickou linku, kde
se o vás postarají 7 dní v týdnu.
To je promne fajn standard.
Používáte spotřebiče v Pražském
kulinářském institutu? Jakésnimi
máte zkušenosti?Avčemváspře-
kvapily?
Ano, používáme.Mámeunás vPra-
kulu (Pražský kulinářský institut,
pozn. redakce) čtyřdveřovou lednici
s multizónou, kde si můžete sám
zvolit, zdabudetevyužívat chladnič-
ku, mrazničku, nebo nulovou zónu.
Tato lednice má i výrobník ledu,
kterýsamozřejměvyužívámepři na-
šich kurzech. Máme ještě chytrou
multifunkční troubu s USB, kdemě
velmi překvapilo, že jsmevní uděla-
li téměř stejnouadobroupizzu jako
v našem profesionálním konvekto-
matu a trvalo to jen o chvilku déle.
Další věcí, která semi na spotřebi-
čích BEKO líbí, je, že dovolují lidem
si hrát. Mám na mysli právě třeba
troubu, kterou máme na zkoušení
u nás. Do trouby si můžete nahrát
svoje vlastní recepty a ve vypnutém
stavu rámeček trouby funguje jako
fotorámeček a vy si do něhomůže-
te nahrát své vlastní fotky.
Ještě bych měl jeden odlehčený
dotaz na závěr. Pivo, nebo víno?
Určitě víno. Aledát si hladinkunebo
pivo od Adama Matušky, to samo-
zřejmě potřebuju. Ale jinak jsem
rozhodně vinař.
1...,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30 32,33,34,35,36,37,38,39,40,41,...56
Powered by FlippingBook