SELL: Březen 2016 - page 38

ROVATCÍM
32
32 • Sell • Březen 2016
Přestože se magazín SELL zaměřuje
výhradně na trh s domácími spotřebiči,
množství technologií v nich používa-
ných má kořeny v profesionální sféře,
a tak ve chvíli, kdy nám do redakce přišla
pozvánka na víkendový výlet do Ham-
burku od společnosti Espresso Professi-
onal, neváhali jsme.
Veletrh INTERNORGA přilákal
v posledních letech vždy kolem 100 000
návštěvníků z celého světa. Většina jich
je nicméně z Německa. Význam navští-
vit veletrh má i pro české zástupce firem
– nejenže mají možnost vidět nejnovější
západoevropské trendy, ale mohou navázat
množství užitečných kontaktů. Například
veletrhy INTERNORGA a IFA sehrály
významnou roli v nedávném zaháje-
ní distribuce profesionálních kávovarů
značky Melitta na českém trhu, kterou
má na starosti právě společnost Espresso
Professional. Vzhledem k zaměření vele-
trhu jsme se rozhodli nezpracovávat kom-
plexní několikastránkovou reportáž, nýbrž
vypíchnout několik zajímavostí, které nás
v Hamburku upoutaly.
Dry Ager
Suchou metodou stařené hovězí na očích
zákazníků v restauraci, ale i náročných
gurmánů přímo doma, to je nablýskaný
chladicí specialista Dry Ager DX1000,
za nímž stojí nadšení podnikavého otce
a jeho dvou synů. Výsledkem jejich
usilovné práce je skutečně profesio-
nální zařízení, ve kterém zraje hovězí
přímo na kosti při teplotě 2 °C a 85%
vlhkosti vzduchu. Upravit teplotu lze
s přesností na 0,1 °C a vlhkost 0,1 %,
a to bez přívodu vody. Maso je za nere-
zovými dvířky s průhledným sklem
pro efekt zcela odhaleno a chrání
ho fólie nepropouštějící UV záření.
Součástí DX1000 je také uhlíkový filtr
s dezinfekčním systémem používají-
cím k eliminaci všech mikroorganismů
UVC záření. Dry Ager můžete použí-
vat také pro staření vepřového, produkci
domácí slaniny, párků či šunky, dále pak
sušení šunky nebo jiných mas, případně
i skladování sýra. Výrobek lze objednat
přímo na
. Českého
distributora značka dosud nemá.
Xpress Cocktail
Do baru na nějaký ten koktejl míří vět-
šina z nás i kvůli atmosféře a show, kte-
rá se s mícháním drinků pojí. Najdou se
však v pohostinství místa, kde by našel
uplatnění tento plně automatický sys-
tém pro míchání koktejlů. Jeden takový
zvládne připravit v konstantně udržo-
vané kvalitě během pouhých 10 vteřin.
Na velké dotykové obrazovce si buď
přímo zákazník, nebo obsluha vyberou
daný drink a po stisknutí tlačítka už
z výpusti míří do sklenice hotový obsah.
K systému lze připojit 12 až 20 lahví alko-
holu a sirupů podle modelu. Základní
modely jsou určeny pro míchání zhruba
50 koktejlů denně a zákazníky hleda-
jí spíše v domácí sféře. Xpress Coc-
ktail však nabízí i řešení pro výdej
2000 koktejlů denně. Více informací na
.
Hamburský veletrh INTERNORGA ukázal novinky
v segmentu HORECA
Významné německé dostaveníčko
restauratérů, hoteliérů a dalších
profesionálů z oblasti služeb
a gastronomie otevřelo své brány už
podevadesáté. K vidění byly mimo
jiné nejnovější profesionální kávovary,
řešení pro kuchyně či bary a nepřeberné
množství jídla všech chutí a barev.
1...,28,29,30,31,32,33,34,35,36,37 39,40,41,42,43,44,45,46,47,48,...62
Powered by FlippingBook