ZDRAVÉ DŽUSY PLNÉ
VITAMINŮ A ENZYMŮ?
ŘEŠENÍM JE
POMALÝ
ODŠŤAVŇOVAČ
JUICE
PRO
TM
POMALÝ ODŠŤAVŇOVAČ
VS. ODSTŘEDIVÝ
Pokud si chceme džusy připravovat
doma, nabízí se volba mezi odstředivým
a pomalým odšťavňovačem. Odstředivky,
které byly populární ještě před několika
lety, začínají nahrazovat tzv. pomalé od-
šťavovače. Přestože pořizovací náklady
jsou vyšší, další benefity u spotřebitelů
převažují:
Princip pomalého odšťavňování spočívá
v drcení ovoce či zeleniny a vymačkává-
ní šťávy přes mikrosíto. Výsledný džus je
kompaktní, nedochází k oddělování vody
od rostlinných složek, má jasnou barvu
a lze ho uchovat delší dobu. To je dáno
minimální oxidací, která je naopak typic-
ká pro vysokorychlostní odšťavňovače.
Pomalé lisování navíc uchová maximum
vitaminů, enzymů a mikronutrientů, které
pak lidské tělo lépe tráví a využívá. Čím
jsou otáčky nižší, tím je proces odšťavňo-
vání šetrnější a výsledné džusy jsou bo-
hatší na všechny cenné látky.
Sezóna čerstvého ovoce a zeleniny
se nezadržitelně blíží a s tím i chuť
změnit jídelníček a zařadit do něj
více vitaminů. Možností je plno, ale
tou nejefektivnější je konzumace
džusů. Tyto koncentrované šťávy
z ovoce, zeleniny nebo jejich kombi-
nace jsou nabité enzymy, mikronu-
trienty a pochopitelně celou řadou
vitaminů, které v této formě naše
tělo lehce vstřebá a využije.
LISTOVÁ
ZELENINA,
BYLINKY NEBO
OŘECHY NEJSOU
PŘEKÁŽKOU
ŠNEK POMALÝMI
OTÁČKAMI DRTÍ
SUROVINY
ZBYTKY
VLÁKNINY LZE
VYUŽÍT K DALŠÍ
SPOTŘEBĚ
– DO PEČENÍ,
VAŘENÍ APOD.
DŽUS JE
KOMPAKTNÍ,
STÁLOBAREVNÝ
A LAHODNÝ