nutnost otáčet například plech s koláčem, aby byl rovnoměrně
propečený. Propečený bude všude stejně i bez toho. Dokonce
jich může péct více v několika úrovních a dosáhne perfektního
výsledku u každého jednotlivého koláče.
Argument 7
Teplotní sonda pro správné propečení masa
Správné propečení se netýká jen moučníků a pečiva, ale i masa.
Díky teplotní sondě Cook Sense, například u trouby Beko
BIMM25400XMS, se nemusejí vaši zákazníci bát doma připravit
ani rostbíf.Ten by měl mít, v případě stupně propečení medium,
vnitřní teplotu 54 °C až 58 °C. S teplotní sondou Cook Sense
stačí vybrat požadovanou teplotu na displeji trouby, která
majitele posléze sama upozorní, kdy je dosaženo požadovaného
propečení masa.
Argument 8
Parní funkce pro ještě šťavnatější výsledky
Zvládnout rovnoměrné pečení a možnost ovlivnit vnitřní teplotu
pečené potraviny jsou důležité vlastnosti trouby, jenže leckdy je
i přesto pokrm na povrchu poměrně tvrdý. Zákazníkům proto
představte také technologii SteamAid.Ta v nových troubách
Beko, například v modelu BIS35500XMS, přidává do pečicího
prostoru páru, aby bylo jídlo správně a rovnoměrně upečeno
a současně aby jeho povrch nebyl příliš tvrdý. Pára v procesu
pečení zaručuje vláčnost potraviny, menší ztrátu vody, a tedy
i objemu pokrmu.
Argument 9
Rozdělení pečicího prostoru na dva
– Split&Cook
Za zmínku v sortimentu nových trub určitě stojí model BV-
R35500XMS, který v sobě ukrývá technologii Split&Cook.Velmi
jednoduše řečeno umožňuje rozdělit troubu na dva menší pečicí
prostory. Oproti ostatním výrobcům, jejichž některé trouby
toto umožňují, se tato trouba Beko zásadně odlišuje v několika
věcech. I při použití dvou menších pečicích prostorů může být
teplotní rozdíl mezi nimi až 70 °C. Každá z obou zón má přitom
svůj vlastní ventilátor s kruhovým topením a horní prostor je
ještě opatřen technologií Surf pro rovnoměrné pečení. Zákazník
proto může opravdu připravovat dvě různá jídla vyžadující od-
lišný způsob přípravy při jiné teplotě.
Argument 10
Bohatá nabídka programů včetně unikátní
funkce ProfiPizza
Zájemce o nové trouby byste měli informovat i o tom, že
poskytují až 82 automatických programů BekoChef, s nimiž
uživatel připravuje pokrm podle pokynů a celého receptu na
displeji trouby – od nakládání se surovinami přes přípravu až po
vložení připraveného pokrmu do správné pečicí úrovně.Trouba
samozřejmě zvolí optimální způsob přípravy a zákazník se nemusí
zabývat žádným nastavováním. Unikátní je potom program Pro-
fiPizza, který je koncipován pro přípravu oblíbené pizzy tak, aby
byl výsledek co nejpodobnější pizze připravené v kamenné italské
peci nebo profesionální pizza peci. Zde je pizza pečena při vyso-
ké teplotě 320 °C až 340 °C po velmi krátký čas 6 až 8 minut.
Díky tomu je takováto pizza propečená, křehká, nikoliv však tuhá
a tvrdá. Program ProfiPizza v nových troubách Beko peče při
teplotě 320 °C po dobu 8 minut. Proto je výsledek k nerozezná-
ní od pizzy pečené v kamenné peci či profi peci na pizzu.