Surf
Dokonale rovnoměrné pečení
Rovnoměrné pečení či dokonce pečení na více úrovních bývá
v mnoha troubách problematické. Často je nutné troubu otevřít,
plechy vysunout a otočit, což je velmi nepraktické, prodlužuje
to dobu pečení a zvyšuje spotřebu energie. Značka Beko
proto vyvinula technologii Surf, pomocí níž vede horký vzduch
rovnoměrně na každou úroveň pečicího prostoru.Vzduch totiž
nefouká pouze ze zadní části trouby, ale také z bočních stěn.
Díky speciální konstrukci tak technologie Surf zaručuje jak
rovnoměrné propečení při pečení až na 5 plechách najednou, tak
zkrácení doby pečení a snížení spotřeby elektrické energie.
Chytrý ventilátor
Pokud v troubě Beko pečete na jakýkoli způsob s využitím
ventilátoru a troubu otevřete, ventilátor se vždy automaticky
zastaví.Trouba tedy nevhání horký vzduch do obličeje, což je
nepříjemné při kontrole pečených potravin. Zároveň neuteče
tolik horkého vzduchu mimo troubu a ta se nemusí po zavření
dvířek tolik dohřívat.
Split & Cook
Pečení dvou pokrmů se dvěma rozdílnými nastaveními
Ve vybraných troubách Beko lze také péct rozdílnými
způsoby a při odlišných teplotách, a to díky technologii
Split & Cook.Takto vybavenou troubu je možné
rozdělit izolační deskou na dva menší pečicí prostory, přičemž
oba mají nezávislý ventilátor s kruhovým topným tělesem.
Vzniknou vlastně dvě plnohodnotné horkovzdušné trouby nad
sebou. K dispozici jsou kromě horkovzdušné přípravy ještě další
způsoby pečení. Izolační plech umožňuje nastavit pro každou
část odlišnou teplotu se vzájemným rozdílem až 80 °C. Bez obav
můžete péct v jedné části rybu a ve druhé dezert. Rozdělení
prostoru může posloužit i ke snížení spotřeby energie až o 40 %
při pečení až dvou plechů najednou v jednom z menších pečicích
prostorů.
SteamAid
Vláčné a nevysušené pokrmy díky funkci pečení s podporou páry
Jak zařídit, aby bylo jídlo nejen rovnoměrně propečené, ale
šťavnaté nebo vláčné? Paní Magdalena Dobromila Rettigová
ve svých kuchařkách doporučovala vložit do trouby kastrůlek
s vodou. Díky jejímu odpařování nebyla pečená potravina tak
vysušená. My doporučujeme pořízení trouby Beko s technologií
SteamAid. Integrovaný generátor páry vypouští do pečicího
prostoru během přípravy pokrmu páru, a to ve dvou režimech.
V režimu automatického použití trouba sama vyhodnotí, kdy
páru do pečicího prostoru vstříkne.Toto provede třikrát během
pečicího programu.V manuálním režimu vás trouba nechá
páru třikrát vstříknout do prostoru stisknutím ovládací ikony
na dotykovém panelu dle vašeho uvážení. Zároveň má trouba
vybavená technologií SteamAid funkci parního čištění. Při tomto
procesu údržby použije trouba velké množství páry, která
rozpustí mastnotu, kterou následně velmi snadno setřete.
Excellent Clean
Dvířka s úpravou Nano pro snadné čištění
Vedle čištění pečicího prostoru pomocí páry disponují trouby
Beko ještě vnitřním sklem dvířek s úpravou Nano. Oleofobní
vrstva na skle zajišťuje velmi jednoduché čištění bez použití
drahé agresivní chemie, abrazivních prostředků či agresivního
mechanického čištění drátěnkou.
Rychlé předehřátí
Než se běžná trouba nahřeje a je připravena k pečení, často
trvá i několik dlouhých minut.A většina potravin vyžaduje
předehřátou troubu.Trouby Beko proto používají takzvaný
Booster, který toto předehřátí zkracuje o cca 30 %.Tato funkce
totiž aktivuje všechna topná tělesa v pečicím prostoru a po
dosažení požadované teploty trouba sama nastaví původně
zvolený způsob pečení.
Box Steam Health
Vaření v páře v jakékoliv troubě s minimálními
pořizovacími náklady
Může se to zdát podivné, ale i v úplně obyčejné horkovzdušné
troubě lze připravit jídlo v páře, což je jeden z nejzdravějších
způsobů tepelné úpravy pokrmů bez nutnosti přidávat jakýkoliv
tuk. Jídlo uvařené v páře neztrácí svou přirozenou chuť, vitaminy
ani nutriční hodnoty. Při vaření ve vodě se většina prospěšných
látek vyvaří do vody a ve vařené potravině jich zůstává minimum.
Současně lze vařit celé menu najednou – tedy maso i přílohu.
Zákazníci, kteří chtějí zdravě vařit, mají nyní možnost si pořídit
parní box Steam Health z dílny Beko. Do této uzavřené skleněné
nádoby se do dvou pater vloží potraviny a na dno nalije voda.
Box se následně vloží do trouby předehřáté na
180 °C. Například brambory jsou v něm připravené za zhruba
35 minut. Kdo chce vařit v boxu Steam Health celé menu, vkládá
jeho jednotlivé části postupně podle doby jejich přípravy.Velkou
výhodou boxu Steam Health je, že se vejde do jakékoli trouby
a stojí zlomek ceny parní trouby, byť je výsledek totožný.
V každé troubě upečete. Otázkou je jak.
Proč doporučit zákazníkům multifunkční
trouby značky Beko?
Značka Beko přichází každý rok s užitečnými produktovými novinkami
a technologiemi.A kategorie příprava jídla není rozhodně výjimkou.
Technologický fond multifunkčních trub Beko je natolik bohatý a zajímavý,
že mu věnujeme samostatný článek, kde vám všechny hlavní inovace
a konstrukční prvky podrobně představíme. Přesvědčit zákazníka, aby si
vybral právě troubu Beko, bude pak už hračkou.
Školitel
Petr Donát
rád zodpoví
dotazy obchodních partnerů
společnosti Beko. Zasílejte je na
e-mail