SELL: Listopad-Prosinec 2017 - page 48

KULINÁŘSKÉ DELIKATESY NYNÍ
Z VLÁDNE PŘIPRAVIT KAŽDÝ
Spotřebiče nové řady Mastery od AEG tvoří výbavu kuchyně nové generace. Přinášejí vyšší
uživatelský komfort, nové technologie, lepší výsledky a množství inovativních funkcí, které nejsou
pouhou pouťovou atrakcí. Nevznikly, aby vás nebo vaši rodinu jednorázově ohromily, ale aby
usnadnily každodenní používání spotřebičů a zajistily vždy nejvyšší kvalitu – ať už jde o vaření,
uchovávání potravin, nebo mytí nádobí.
Ucelená nabídka spotřebičů Mastery Range umožňuje vytvořit kuchyň s technikou, která oplývá nadčaso-
vým designem a zcela mimořádným dílenským zpracováním, přitom s parametry oceňovanými i profesio-
nálními kuchaři. Chytré funkce a automatizace se uplatňují v oblastech, kde jsou skutečným přínosem, místo
toho, aby byly pouhým pozlátkem využitelným výhradně v marketingu. To odlišuje AEG Mastery Range
od běžně prodávaných spotřebičů a činí z nové řady perlu, jež učarovala dokonce slavnému a úspěšnému
šéfkuchaři Janu Punčochářovi. Všechny funkce a technologie si v článku postupně představíme.
Multifunkční (parní) trouby
Základním pilířem řady Mastery Range jsou multifunkční pečicí trouby s funkcí vaření v páře,
přičemž nejvyšší modely umožňují dokonce přípravu jídel metodou SousVide. Jedná se
o vpravdě jednoduchý, leč velmi efektivní způsob přípravy jídla ve vakuu při nižších tep-
lotách, díky čemuž jsou pokrmy nejen zdravější, ale také chutnější. Není divu, že metodu
SousVide používá mnoho michelinských restaurací po celém světě. Díky AEG lze nyní tímto
způsobem vařit také doma. Pochopitelně můžete vařit v páře i běžným způsobem, používat
páru při tradičním pečení či klasicky péct různými způsoby pomocí horkého vzduchu, top-
ných těles, grilu…Možností a kombinací je opravdu nespočet. U cenově dostupnějších trub
je to zase volba SteamBake, při níž je na počátku k horkému vzduchu přidána ještě pára,
aby pečivo zůstalo vláčné a nadýchané
a přitom mělo křupavou kůrku. SteamBoost
vám zase pomůže dosáhnout šťavnatosti,
protože se maso díky přídavku páry ne-
vysuší. Na druhou stranu je díky horkému
vzduchu dozlatova upečené. O správné
nastavení páry se stará u vyšších modelů
integrovaný senzor vlhkosti. Obrovskou
výhodou multifunkčních trub s funkcí páry
je též možnost přípravy jídla při nižší teplo-
tě, popřípadě rychlejší tepelná úprava.
Páru lze pak používat ještě pro čištění
trub, kdy jsou jemně, šetrně a bez nadměr-
né spotřeby energie všechny nečistoty
a mastnota rozpuštěny, aby je pak uživatel
pouze jednoduše setřel. U multifunkčních
trub bez parního generátoru se uplatňuje
pyrolýza.
Vybrané modely trub také disponují
teplotní sondou – stačí už jen nastavit,
zda chcete svůj rostbíf rare, medium nebo
well-done, a trouba už vše zajistí sama.
Zmiňovat přítomnost teleskopických
výsuvů nebo pomalu dovíraných dvířek
(SoftClosing) je snad už zcela zbytečné.
1...,38,39,40,41,42,43,44,45,46,47 49,50,51,52,53,54,55,56,57,58,...86
Powered by FlippingBook